19-01-2023

Uspješna godina za GK Budva, Radonić: Od rekreacije do reprezentacije

Gimnastički klub Budva u prošloj godini bio je organizator internacionalnog turnira u ritmičkoj gimnastici, a pored toga članice ovog kluba bile su na velikom broju međunarodnih turnira. One 26. januara putuju u Atinu, gdje će učestvovati na prvom međunarodnom turniru u 2023. godini.


Foto: Printscreen

Učešće na velikom broju turnira kao i organizacija dva takmičenja obilježila su godinu za nama kada je u pitanju gimnastički klub Budva, kazala je trenerica ovog kluba koja je i selektorka reprezentacije Crne Gore, Vesna Radonić.

"Godina nas iza nas je jako bila naporna i dosta toga smo otvarili, tačnije ostvarili smo sve ono što smo planirali. Napravili smo i dva velika međunarodna turnira u Budvi, tradicionalni Montenegro Kup koji je bio 15. po redu, takođe naš Fit turnir koji je drugi put održan u Budvi gdje smo imali priliku da ugostimo predsjednika Svjetske gimnastičke federacije. To je ono najznačajnije, a Dani Budve je pokazatelj onoga što mi radimo u gimnastičkom klubu Budva od male djece. Ja često znam reći "od rekreacije do reprezentacije". Imali smo dosta takmičenja ali samim tim smo pokazali da jako dobro radimo, a rezultati nisu izostali i možda kruna svega je bilo ovo završno takmičenje koje smo imali krajem decembra u Zagebu, gdje smo pokazali da smo jedan od boljih gimnastičkih klubova u okruženju i pripremamo se polako za narednu godinu", istakla je Radonić u emisiji "Fail Play".

Ono što slijedi je takmičenje u Grčkoj na kome će nastupati veliki broj djevojčica iz Gimnastičkog kluba Budva.

"Sada se priključila nacionalnom timu Anđela Vuković koja je isto registovana kao juniorka gimnastičkom kluba Budva koja je u reprezentaciji, sa nama je i Nina Dragović koja nas je prošle godine predstavljala na EP u Izraelu i sva naša djeca koja treniraju u A programu će ići sa nama u Grčku", istakala je Radonić.

Glavni cilj gimnastičkog kluba Budva je učešće na Olimpijskim igrama, a pored ovoga je i Balkansko prvenstvo koje će se po prvi put održati u Crnoj Gori, zaključuje Radonić.

M.S.