08-11-2021

Uspješno završena humanitarna akcija „Vaše malo, nekome puno“

Sabirna akcija „Vaše malo, nekome puno“, koja je imala za cilj prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za materijno ugrožene porodice i pojedince, je s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju uspješno završena, saopšteno je iz Crvenog krsta Budva.


Foto: Crveni krst Budva

Kako je kazala sekretarka CK Budva Milica Vučinić, prilikom sortiranja i popisivanja pristiglih donacija utvrđeno je da je ukupna količina osnovnih prehrambenih proizvoda 1.716 kg dok je evidentirano i 110 kg higijenskih artikala, što čini ukupno 1.826 kg.

"Svim našim sugrađanima, koji su pokazali humanost na djelu uključivši se u ovu akciju, izražavamo veliku zahvalnost. Posebnu zahvalnost i divljenje zaslužuju naši volonteri, učenici OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", bez kojih ova akcija ne bi bila realizovana, a koji su u nemalom broju kroz nesebičan trud, rad i posvećenost bili uključeni u ovaj proces i time doprinijeli ostvarivanju naše misije kroz pružanje podrške onima kojima je ona najpotrebnija", istakla je Vučinić.


Foto: Crveni krst Budva

Pomoć će stići do 300 evidentiranih korisnika, a Crvenom krstu se javlja sve veći broj ljudi koji traže pomoć.

"Mi ćemo u skladu sa onim proizvodima koje smo sakupili podijeliti na 300 i onda praviti pakete, a ovu pomoć ćemo dijeliti u Danima Crvenog krsta od 29. novembra do 6. decembra. Nadamo se da ćemo sakupiti još proizvoda i higijenskih sredstava. Naš princip je da u svakom paketu bude ista količina i isti proizvodi, da svako korisnik dobije jednoobrazni paket", kazala je Vučinić.