27-12-2018

Usvojen Program privremenih lokacija, briše se njih 250

Program postavljanja privremenih objekata usvojen je na današnjoj sjednici SO Budva. Ovim Programom je predviđeno brisanje oko 250 lokacija sa šetališta u Budvi, Petrovcu i Bečićima. Za je glasalo 20 odbornika, protiv je bilo 8, dok je jedan odbornik bio uzdržan.

Usvojen Program privremenih lokacija, briše se njih 250 | Radio Televizija Budva

Sekretar Sekretrijata za urbanizam i održivi razvoj Stevo Davidović, istakao je da, što se tiše ovog Plana, procijenili su da je ovo pravi momenat za njegovu izradu.

Kao razloge je naveo formalno usvajanje novog Zakona o planiranju koji predviđa novi petogodišnji program, na osnovu starog zakonskog rješenja i donošenja novog pravilnika o bližim uslovima postavljanja privremenih objekata.

"Nacrt programa je znatno izmjenjen u odnosu na prethodni plan. Mi smo na javnoj raspravi prezentovali Nacrt i u predlogu smo ostali pri tim rješenjim. Plan sadrži ukupno 405 lokacija, a oko 250 lokacija je manje u odnosu na prethodni, u prvom redu na šetalištima u Budvi, Petrovcu i Bečićima", istakao je Davidović.

Ovaj Program je dobio i saglasnost Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Poslanik SNP-a, Goran Pejović, kazao je da je uzdržan po pitanju ovog Plana, smatrajući da ne tretira sve građane jednako, aludirajući na neuklanjanje šankova i terasa oko Starog grada.

Plan je podržan od strane SD-a, a njihova odbornica, Milena Raičković, napomenula je ipak trebalo naći alternativno rješenje za ljude koji su ostali bez privremenih objekata.

Protiv usvajanja su bili i poslanici DPS-a.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković je glasao za, kao i poslanici Demokrata, Crnogorske, koalicija URA-SDP-bivši Liberali i DF-a, što je za rezultat dalo usvajanje Programa.