26-07-2016

Uz nižu nadoknadu za vodomjere usvojen i DUP Buljarica I

Odbornici su juče raspravljali o Izvještaju o poslovanju "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Budva za 2015. godinu, Rješenju o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan i Izmjene i dopune Programa rada i Finansijskog plana "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Budva za 2016. godinu, kao i Rješenju o davanju saglasnosti na Odluku o naknadama za pružanje komunalnih usluga i korišćenje i održavanje mreže.

Uz nižu nadoknadu za vodomjere usvojen i DUP Buljarica I | Radio Televizija Budva

Najavljeno umanjenje cijene vode po kubiku od 5% i 60% naknade za održavanje vodomjera, odbornici opozicije smatraju političkom odlukom uoči predstojećih izbora, dok su predstavnici vladajuće partije objasnili da je riječ o održavanju obećanja iz ranijeg perioda, ali i stečenih uslova u okviru samog preduzeća, smanjenje gubitaka od 5%, veća očitanost i kredit kojim su refinansirane ranije kreditne obaveze.

I 4. tačka dnevnog reda DUP "Buljarica I" prema riječima opozicije je politička igra, posebno ako se uzme u obzir da je u Buljarici najvećim dijelom glasačko tijelo DPS-a. I pored toga glasali su za DUP, jer po njima bolje je bilo kakav nego nikakav plan. I na kraju, to je ono što žele mještani, kako je i potvrdio njihov predstavnik Đorđe Gregović. Utvrđen je i broj odbornika u Skupštini opštine Budva i umjesto 32 ubuduće će biti 33 odbornika.

Prije početka 28. sjednice SO Budva, bio je dan za glasanje 26. i 20. sjednice, pa su odbornici izglasali Izvještaj o radu predsjednika Opštine Budva i radu organa lokalne uprave i službe za 2015. godinu i Odluku o prihvatanju Namjenskog Sporazuma o prijateljskoj razmjeni između Budve i Zigonga iz kineske provincije Sečuan, kao i Deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka i neposrednog zaleđa Svetog Stefana.

Tokom zasijedanja, odbornica Branka Medin Stanić je upoznala Skupštinu sa javnim pozivom porodice nestalog Nemanje Medina iz Petrovca, upućenog svim nadležnim institucijama o organizovanju građanskog protesta zbog njihovog činjenja ili nečinjenja u pronalasku nestalog mladića.

Zasijedanje lokalnog parlamenta Radio Budva nije prenosila zbog raspisanih parlamentarnih izbora u skladu sa izbornih pravilima koje je usvojio Savjet Radio Televizije Budva.