26-04-2021

Vaterpolisti Budve nisu primili četiri plate, situacija alarmantna

Plivački i vaterpolo klub "Budva - Budvanska rivijera" iznuđenim saopštenjem upoznaje javnost sa tim da je u klubu dovedeno u pitanje sprovođenje plana i programa rada i učešće u svim daljim takmičenjima. Kako su kazali, alarmantna situacija u klubu izazvana je neodgovornim odnosom osnivača.



"Nepoštovanje normativa u proceduri prenosa sredstava koja su klubu dodijeljena shodno odluci osnivača, uticalo je na to da igračima, trenerima i administraciji kluba nisu isplaćene zarade puna četiri mjeseca, i klub već izvjesno vrijeme nije u mogućnosti da izmiruje tekuće obaveze", saopšteno je iz PVK "Budva - Budvanska rivijera".

Cijeneći da se vaterpolo u Budvi igra više od 90 godina, kao i brojne generacije sportista koje je klub iznjedrio, i da u klubu trenutno ima preko 250 dječaka i djevojčica, oni vjeruju da će javnost razumjeti ozbiljnost situacije u kojoj se našao jedan od najstarijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u budvanskoj opštini.

"Istovremeno, učtivo ukazujemo predstavnicima osnivača da je svako pitanje o izboru organa upravljanja kluba rješivo, ali da se ni po koju cijenu ne smije dovesti u pitanje rad u klubu i učešće na takmičenjima", poručuju iz ovog kluba.