29-09-2021

Vaterpolisti Budve pripremaju se za novu sezonu

U toku su pripreme vaterpolista Budve za novu sezonu u kojoj ih osim domaćih takmičenja očekuje i nastup u regionalnoj Premijer ligi. Uprava je za naredne izazove angažovala nekoliko pojačanja, dok ostatak tima čine starosjedioci i igrači iz mlađih kategorija.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Kako je direkor kluba Nenad Franeta kazao za "Polis", dogovorena je saradnja sa reprezentativcem Kazahstana Maksimom Zardanom, a došli su i član crnogorskog nacionalnog tima Dragan Drašković i Radovan Latinović. Takođe, u klub se vratio i nekadašnji igrač Budve Jakša Kosić.

U rosteru su starosjedioci Kovačević, Ćetković i Dragović i četiri mlada repezentativca, kao i mladi reprezentativac Korać. Tu su takođe Danilo Dragović i Vukićević koji su bili sa nacionalnom selekcijom 2005. godište.

"Napravili smo jednu kompaktnu ekipu, koja će biti konkurentna u okviru crnogorskog Prvenstva i Kupa", rekao je Franeta.

Nedavno je došlo i do promjene u stručnom štabu, pa će vaterpoliste sa klupe predvoditi Igor Martinović. Riječ je o dugogodišnjem strategu italijanskih drugoligaša, koji je već jednom radio u Budvi početkom 2000-ih. Kako je naveo, prioriteti su fizička priprema, tehnički elementi i afirmacija mlađih igrača.

"Djeca su u mlađim kategorijama odigrala prvenstva na visokom nivou i donijela devet medalja za ovo ljeto. Gledaćemo da se djeca što više afirmišu i onda u budućem periodu da se nadgrađuje ekipa sa iskusnim igračima. I sada se priključilo par njih koji će sigurno pomoći njima tokom utakmica da podignu nivo igre", istakao je Martinović.

Jedan od aduta Budve je i mladi reprezentativac, 19-ogodišnji bek Andrija Korać, član bronzane U-20 selekcije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu.


Korać, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Krenule su jako pripreme, napredujemo. Došli su iskusni igrači i imamo velike ambicije. Daćemo sve od sebe, pa da vidimo", motivisan je Korać.

Regionalna Premijer liga će biti turnirskog karaktera, a Budva je izvukla tešku grupu u kojoj su, pored Jadrana iz Herceg Novog, hrvatski timovi Jug, Mladost i Jadran Split, te predstavnici Srbije - Partizan, Šabac i Novi Beograd.

Crnogorski Kup na programu je najvjerovatnije u decembru, dok će se Prvenstvo igrati 2022. godine.