13-05-2023

Vaterpolisti Crne Gore u polufinalu, još jedna pobjeda do Svjetskih igara

Crnogorska reprezentacija u vaterpolu na plaži (beach water polo) plasirala se u polufinale kvalifikacionog turnira za plasman na Svjetske igre na plaži (World Beach Games), koje se održavaju na Baliju, od 5. do 12. avgusta.


Detalj iz Egipta, Foto: VPSCG

Crna Gora je drugog dana takmičenja u egipatskom zalivu Soma, u blizini čuvenog ljetovališta Hurgada, u grupi pobijedila ekipu Saudijske Arabije 14:6, da bi u četvrtfinalu, u uzbudljivom meču, savladala Rumuniju 14:13.

Kako su kazali iz našeg Vaterpolo saveza, plasman na završni turnir u okviru Svjetskih igara izboriće tri najbolje ekipe sa kvalifikacionog takmičenja u Egiptu, što znači da je našoj selekciji potrebna još jedna pobjeda u preostala dva meča – finalu ili u borbi za treće mjesto.

"U duelu sa Rumunijom, crnogorski vaterpolisti su vodili 14:10, rival je smanjio na 14:13, imao je i deset sekundi za izjednačenje, ali je promašio posljednji napad. Pet golova protiv Rumunije postigao je Andrija Korać, četiri Stefan Porobić, tri Nikola Brkić, a dva Nikola Marković", sumirali su utiske iz Saveza.

Vaterpolo na plaži se igra na terenu u morskoj vodi dimenzija 15x10 metara. U igri su golman i trojica igrača.

Utakmica traje četiri puta pet minuta. Ukoliko je rezultat neriješen izvode se peterci.