29-08-2017

Vatra u Tivtu prijetila da ugrozi kuće

Nakon izuzetno naporne noći i konstantne borbe sa požarom vatrogasci su uspjeli da od vatre spase kuće u naseljima Mrčevac i Vrijes 2 u Tivtu.

Vatra u Tivtu prijetila da ugrozi kuće | Radio Televizija Budva

Vatra je izbila nešto poslije 22 sata u Mrčevcu i nošena jakim vjetrom veoma brzo se širila.

Na teren su odmah izašle sve raspoložive snage Službe zaštite i spašavanja Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli iz Radovića, kao i vatrogasci sa aerodroma Tivat.

Kolegama su pomagali pripadnici službernici zaštite i spašavanja Kotor, kao i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bogoljub Brezić" iz Perasta, a mještani Mrčevca i Vrijesa proveli su besanu noć strijepeći od vatre i pokušavajući da vodom natope okolinu svojih kuća i tako ih zaštite od požara.

Na terenu je bila i gradonačelnica Tivta Snežana Matijević, a vatrogasci su uspjeli da zaštite sve objekte.

Požar se rano jutros raspiren jakom burom ponovo rasplamsao, ali vatrogasci trenutno drže stvari pod kontrolom, a kuće nisu direktno ugrožene.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić kazao je jutros da je sinoćna intervencija bila jedna od najtežih i najznačajnijih u istoriji te službe jer je vatra direktno ugrožavala oko stotinu kuća.

"Izuzetan je uspjeh da nijedna kuća nije oštećena, a kamoli da je stradala", istakao je Barbić, najavivši i dalje veliku borbu sa požarom koji gori u šumi i na nepristupačnim djelovima terena.

Pomoć u gašenju pružile su i kolege tivatskih vatrogasaca iz Službe zaštie i spašavanja Budve, a uskoro se očekuje i reakcija Direktorata za vanredne saituacije, odnosno angažovanje prtotivpožarnih aviona.

Barbić se zahvalio se i brojnim građanima Tivta koji su sinoć i jutros pomagali vatrogascima u borbi sa požarom.

On je kazao da je impresioniran hrabrošću i požrtvovašću građana koji su nesebično pritekli jedan drugome u pomoć, kao i vatrogascima i bez čije pomoći, kako je kazao, ne bi bilo moguće ovako efikasno odbraniti objekte i ta dva naselja.

Vijesti.me
Foto: Radio Tivat