20-07-2018

Večeras na Trgu pjesnika "Izgledam, dakle nisam"

Večeras, sa početkom od 21h, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala predstavljanjem nove knjige poezije Nenada Šaponje "Izgledam, dakle nisam".

Večeras na Trgu pjesnika

Nenad Šaponja (1964. Novi Sad), pjesnik, esejista i kritičar, čiji su stihovi prepoznatljivi u savremenoj srpskoj poeziji po stilskoj perfekciji, hermetičnosti i metafizičkim uvidima.



U oblasti književne kritike promoviše postmodernu poetiku i ideosinkretički interpretativni pristup književnim delima, koji podrazumeva življenje u književnosti. Desetak godina je pisao kritike za Politiku. Pored poezije i kritike, piše i kratke priče i putopisnu prozu.

Poezija mu je prevođena na engleski, španski, italijanski, poljski i rumunski jezik. 2012. godine osnovao je izdavačkue kuću AGORA, danas jedan od najistaknutijih srpskih izdavača, sa jedinstvenim mjestom u ovom polju, zahvaljujući širokim interesovanjima i kvalitetnom izboru.

Kao glavni urednik i izdavač, potpisao je preko 350 naslova. Brojne knjige koje je objavila AGORA nagrađene su najprestižnijim literarnim priznanjima.