03-06-2023

Večeras nastupa svjetska muzička senzacija "Il Volo"

Početak ljetnje turističke sezone u Budvi obilježiće internacionalni dvodnevni program, spoj umjetnosti i najljepšeg ambijenta, događaj koji povezuje muziku, ples, modu i fotografiju i nudi doživljaj za pamćenje, naveli su iz TO Budva.


Foto: TO Budva

Svjetska muzička senzacija, italijanski operski trio Il Volo nastupiće sjutra veče na trgu ispred Starog grada, dok će iste večeri, koncert održati i virtuozi na svojim instrumentima, Miloš Karadaglić i Ksenija Sidorova.

Grupu Il Volo čine bariton Đanluka Đinoble (Gianluca Ginoble) i tenori Pjero Barone (Piero Barone) i Injacio Bosketo (Ignazio Boschetto), a svoju muziku opisuju kao „poperu“. Nakon pobjede na muzičkom festivalu „Sanremo 2015“ predstavljali su Italiju na takmičenju za pjesmu Evrovizije iste godine i zauzeli visoko treće mjesto. Od tada, njihova muzička karijera kreće uzlaznom putanjom i nastupe održavaju pred desetinama hiljada posjetilaca širom svijeta, a sada prvi put stižu i u Crnu Goru.

Planetarno poznati gitarista, Miloš Karadaglić iz Crne Gore i Ksenija Sidorova, letonska harmonikašica, oboje diplomci Kraljevske muzičke akademije u Londonu, uspješno sarađuju godinama i veoma se raduju koncertu u Budvi i prilici da budu dio svečanog otvaranja ljetnje turističke sezone.

Prvi dizajnerski brend iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je stekao zavidnu međunarodnu reputaciju, Amato Couture, čije su modele nosili članovi kraljevskih porodica, supermodeli Hajdi Klum i Tajra Benks, ali i zvijezde poput Bijonse, Kejti Peri, Dženifer Lopez, Šakire, predstaviće svoju kolekciju ispred zidina Starog grada 2. juna. Modna revija i izložba umjetničkih fotografija „Vanishing Tribes of the Omo“ umjetnice koja je tokom više od 40 godina svoje karijere izlagala radove na svim kontinentima, Giovanna Aryafara, organizuje se u saradnji sa modnim časopisom Fashion Mood.


Foto: TOB

"Ceremonija otvaranja sezone pretenduje da postane najznačajniji događaj u godišnjem kalendaru manifestacija Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva koji će u periodu predsezone, početkom juna, privlačiti veliki broj pretežno inostranih gostiju, jačati imidž i razvijati turistički proizvod destinacije. Ove godine, drugi put zaredom, dvodnevnim programom koji je namijenjen publici iz cijele Evrope, Budva otvara, po svemu sudeći, jednu od najuspješnijih ljetnjih turističkih sezona", poručuju iz TOB-a.