05-11-2018

Vela Luka dobija muzej posvećen Oliveru Dragojeviću

Prošlo je tek nešto više od tri mjeseca od kako je Oliver Dragojević preminuo, a ubrzo će u samom srcu Vele Luke dobiti svoj muzej.

Vela Luka dobija muzej posvećen Oliveru Dragojeviću | Radio Televizija Budva

"Inicijativa za pokretanje muzeja je potekla od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio", kazao je zamjenik načelnice Vele Luke, Dragiša Barčot.

Prije deset godina Oliver je dobio titulu počasnog građanina Vele Luke, a prije dvije godine dobio je i nagradu Opštine za životno djelo.

"Stvorio se problem prostora budućeg muzeja, jer ne možete jedan takav muzej smjestiti bilo gdje. Jedna od opcija koje smo imali bila je kupiti jednu staru zgradu, a da bude u centru. Uzeo se u obzir i Kulturni centar, ali smo ga iz određenih razloga odbili.

Općina je za lokaciju budućeg muzej odabrala Zadružni dom. To je sigurno najatraktivnija lokacija koju smo uopšte razmatrali. Po onome što smo raspravljali, odabrali smo najkvalitetniju opciju, a najvažnije je da se s prijedlogom složila i Oliverova obitelj.

Njima se, dakle, od svih ponuđenih opcija upravo ta najviše svidjela. Da budem iskren, svima nam je laknulo kada je postalo jasno da smo svi zadovoljni odabirom lokacije", istakao je Barčot.