12-06-2022

Venger i Hejman danas u finalu turnira “Budva Open II“

Damijen Venger i Kristofer Hejman odmjeriće danas snage u finalu teniskog turnira “Budva Open II“. Meč na glavnom terenu na Slovenskoj plaži počeće u 11 sati.


Foto: portal RTV Budva

Švajcarac Venger prošle sedmice osvojio je turnir “Budva Open I“, nakon što je pobijedio bugarskog igrača Simona Enotnija Ivanova, a sada je drugi nosilac.

Hejman dolazi iz Belgije, nije učestvovao na prethodnom fjučersu u Budvi. Prvi je nosilac turnira i zauzima 484. mjesto na ATP listi. Venger je bolje rangiran i trenutno je 455. teniser svijeta.

Na putu do finala Venger je upisao pobjedu protiv našeg Branka Đurića u prvom kolu. U drugom je bio bolji od sunarodnika Nikolasa Paricije. Uslijedio je četvrtfinalni duel sa najboljim teniserom Crne Gore Rezartom Cunguom, koji je Venger riješio u svoju korist sa 2:1, nakon preokreta. U polufinalu upisao je trijumf protiv Rumuna Stefana Palosija.

Njegov današnji protivnik Hejman na startu je pobijedio Austrijanca Nila Oberlejtnera, a u drugom kolu savladao sunarodnika Simona Bopena. Plasman u polufinale obezbijedio je trijumfom protiv Bugarna Gabrijela Doneva, da bi u meču za finale bio bolji od Italijana Lorenca Kalverije.

Ulaz na finalni meč u Budvi je slobodan.


M.S.