05-12-2022

(VIDEO) Bajković: U Budvi veliko interesovanje za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku preduzetništvu mladih

U cilju pružanja svih neophodnih informacija o Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme “Unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz podršku ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih” danas je u prostorijama Kancelarije za evropske integracije i saradnju Opštine Budva u TQ Plazi održan Dan otvorenih vrata.


Sa današnje info sesije, Foto: Kancelarija za evropske integracije i saradnju

Poziv je objavilo Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Kako je za naš portal kazala šefica Kancelarije Iva Bajković, interesovanje za pomenuti poziv u Budvi je bilo iznenađujuće veliko, a info danu je prisustvovalo oko 30 preduzetnica i mladih preduzetnika sa područja naše opštine.



"U petak je održan info dan gdje su predstavnici Ministarstva finansija razgovarali sa preduzetnicama i mladima u Baru. I to je trebalo da bude jedina sesija za južnu regiju. Jako je malo bilo žena iz Budve i danas kada smo razgovarali sa nekima od njih nisu ni znale da će tada biti. Tako da sam praktično u petak, uz prethodne konsultacije odlučila da i mi ovdje održimo jedan info dan i predstavimo sve ono što jesu osnovne smjernice ovog poziva. Interesovanje je bilo iznenađujuće veliko i prijatno sam iznenađena. Da smo znali da će biti toliko broj interesenata drugačije bismo organizovali info dan", navela je Bajković.


Bajković, Foto: portal RTV Budva

Ona je istakla da su tokom današnje info sesije u Kancelariji primijetili neke stvari koje bi ta opštinska služba mogla da radi narednom periodu.

"Da se posveti jačanju kapaciteta preduzetnica, mladih i svih ljudi koji žele da apliciraju za sredstva evropskih fondova. Da prosto počnu da se snalaze kroz pisanje tzv. concept note predloga i da se oni kasnije realizuju kroz glavne projekte. Nadamo se da će u narednom periodu biti sličnih poziva gdje ćemo moći da pomognemo i koliko toliko pružimo osnovne informacije koje su zaista neophodne", zaključila je Bajković.

Podsjetimo, kako su ranije saopštili iz Kancelarije, iznos sredstava za koja se može prijaviti su minimum 25.000 eura i maksimum 40.000 eura za žene, dok je za podsticanje preduzetništva kod mladih iznos između 10.000 i 20.000 eura.

Detaljnije informacije o Pozivu možete pročitati na sljedećem linku.


M.S.