22-03-2023

Bogdanović: Milatovića drugog aprila čeka poraz

Uz očekivanu gomilu neistina, kakve već duže saopštava u Crnoj Gori, pomoćnik kandidata Evrope sad Jakov Milatović proteklih se dana obratio i auditorijumu u susjedstvu, valjda u namjeri da izmišljotinama i mitovima impresionira jedine koji su tamo oduševljeni njime - osvjedočenim ekstremima, nacionalistima i ruskim pionima koji od nedjelje veličaju njegov izborni rezultat, saopštio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Bogdanović.


Foto: DPS

Kako je poručio Bogdanović, o tome da za trideset godina nije urađeno ništa kredibilno, Milatović može govoriti samo dijelu javnosti u susjednoj državi.

"Onom koji je nacionalno obojen i koji ne može preboljeti nezavisnost Crne Gore. Jer, šta je onda kredibilno ako nije upravo ta obnova nezavisnosti, čuvanje mira u Crnoj Gori u najtežim vremenima, implementacija građanskog koncepta, pristupanje NATO-u, dovođenje države do statusa lidera u evropskim integracijama - što je urušila upravo Vlada u kojoj je bio Milatović", kazao je on.

Bogdanović ocjenjuje da o Milatoviću i o tome u kojoj mjeri on zaista baštini građansku politiku, možda najbolje govori to što je u apsolutno svim sredinama u kojima žive manje brojni narodi, kako navodi, doživio debakl. Bogdanović poručuje da kandidata Pokreta "Evropi sad" 2. aprila, kako kaže, čeka i veći debakl.



Video: DPS

"Od toga je jedino znakovitije to što Milatovića podržavaju sve konzervativne strukture u Crnoj Gori – kao i one najsitnije proruske stranke, koje su mu već zdušno pružile podršku", rekao je generalni sekretar DPS-a i dodao:

"O njegovom znanju i uspjesima najgore Vlade u istoriji u kojoj je bio apostol najbolje govori danas katastrofalna situacija sa ljekovima i stanjem u zdravstvu, koja je direktan proizvod njihovog programa nastalog na stranoj adresi. Zato, neka Milatović ne zavarava javnost, ali ni sebe - drugog aprila čeka ga ubjedljiv poraz, pa će onda imati dovoljno vremena da osmišljava buduće zajedničke korake sa ostatkom konzervativnih i destruktivnih partnerskih političkih struktura", zaključio je Bogdanović u saopštenju.