06-08-2020

(VIDEO) Božović: Pripadnici službe zaštite i spašavanja ni sa jednim vozilom nisu učestvovali u pokušaju blokade puta

Iako mu još uvijek nije zvanično uručeno rješenje o razrješenju dužnosti, suspendovani načelnik Službe zaštite i spašavanja u Budvi se oglasio povodom istog.



"Još uvijek mi nije uručeno rješenje iako su pokušali juče da mi dostave rješenje na kojem piše da se razrješavam sa mjesta načelnika Komunalne policije. Naravno ja sam takvo rješenje odbio", kazao je Božović.

Nadalje, ukazao je na nezakonitost postavljanja koordinatora Službe zaštite i spasavanja, a kako je naveo, on se zajedno sa zaposlenima Službe zaštite i spasavanja, obratio inspekciji rada kao i upravnoj inspekciji koji su im, kako kaže, potvrdili nezakonitost imenovanja jer takvo radno mjesto ne postoji ni u sistematizaciji radnih mjesta, kao ni u Zakonu službe zaštite i spašavanja.

Prema njegovim riječima, u Zakonu o Službi zaštite i spašavanja, piše da službom može rukovoditi komandir, koji se ne može zvati drugačijim imenom, kao i da to mora biti neko ko je proveo najmanje pet godina u Službi zaštite i spašavanja, od čega najmanje tri godine kao komandir.

Božović je takođe ukazao i nepravilnosti kod unešenih datuma u djelovodnoj knjizi kabineta predsjednika.

Kako je rekao, rješenje je dobio 06. jula a prema zapisima u djelovodnoj knjizi isto je zavedeno tri dana ranije, 03. 07.

Istakao je da je to samo nekoliko primjera i da postoji još mnogo grešaka koje su učinjene.