04-11-2022

(VIDEO) Božović upriličio svečani prijem za Gojković i Radunović povodom istorijskog uspjeha na Evropskom prvenstvu

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović danas je u svom kabinetu upriličio svečani prijem za crnogorske bokserke Bojanu Gojković i Tamaru Radunović koje su na nedavno održanom Evropskom seniorskom prvenstvu u Budvi osvojile srebrnu i bronzanu medalju.


Osvajačice medalja sa predsjednikom Opštine, Foto: portal RTV Budva

Govoreći o istorijskom uspjehu naših bokserki na Evropskom prvenstvu za seniorke, predsjednik Božović je istakao da su Gojković i Radunović na proteklom šampionatu Evrope ostvarile nevjerovatan i vanserijski rezultat.

“Takvih medalja koje su Bojana i Tamara osvojile mi u istoriji Crne Gore imamo ukupno pet, a dvije su njihove. Cilj našeg današnjeg susreta je da ukažemo poštovanje prema njihovom rezultatu i radu i da nastavimo da sa njima razgovaramo o daljim planovima koje imaju vezano za karijeru i Bokserski savez i načine na koje Opština Budva može da im izađe u susret. One će posebno biti pozvane prilikom obilježavanja Dana Opštine gdje će biti uvažene sa počastima, biće predstavljene našim gostima i dobiće adekvatne nagrade”, poručio je Božović.



Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore zahvalio se Božoviću na prijemu, a u osvrtu na rezultat naše ženske reprezentacije kazao je da uspjeh bio očekivan, jer su u samom savezu očekivali jednu bronzanu medalju i jedno finale.


Sa prijema, Foto: portal RTV Budva

“Svi zajedno smo odradili jako ozbiljan posao i zahvaljujući Bojani i Tamari postigli smo veliki rezultat. Imamo velike planove i ambicije i nadam se da ćemo da ih uskoro podijelimo sa vama. U najbližem periodu biće puno takmičenja i imaćemo dosta medalja”, istakao je Klemenko.



Na prijemu se prisutnim predstavnicima medija obratila i osvajačica bronzane medalje Tamara Radunović.

“Utisci su se slegli i mogu reći da sam i više nego zadovoljna našim rezultatima. Zahvaljujem predsjedniku Opštine na ovakvom dočeku, ali i na podršci koju nam je pružao tokom mečeva. Veoma sam srećna”, kazala je Radunović.



Prijemu su takođe prisustvovali i selektor reprezetnacije Crne Gore Nikola Ružić i predsjednik Bokserskog kluba "Budva" Davor Dokić.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo za seniorke u Budvi održano je u periodu od 14. do 22. oktobra u Mediteranskom sportskom centru.

Nakon medalja koje su crnogorski bokseri osvojili na prethodna dva šampionata za mlade, koji su takođe organizovani u našem gradu, napravljena su velika dostignuća i u seniorskoj konkurenciji.

To je, svakako, dodatan podstrek za čelnike Saveza i Bokserskog kluba "Budva", same takmičare, kao i razvoj Budve kao centra "plemenite vještine" u regionu, Evropi, ali i šire.


M.S.