16-04-2023

(VIDEO) Budva spremna da dočeka veliki broj gostiju, dobre najave sa tržišta Izraela

U Budvi trenutno boravi 12.000 turista, od čega je oko 7.800 gostiju u privatnom smještaju, podaci su Turističke organizacije opštine Budva. Pojašnjavaju da 70% te brojke čine gosti iz Rusije koji su prijavljeni kao turisti. Dobru popunjenost imaju i hotelski smještaji.

(VIDEO) Budva spremna da dočeka veliki broj gostiju, dobre najave sa tržišta Izraela | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

“Predsezona se pokazala veoma dobro. U hotelima nam prednjače gosti iz Izraela, Njemačke, Srbije i Rusije, ta tržišta zauzimaju prva četiri mjesta. Na osnovu onoga što smo od početka januara, pa do sada imali možemo reći da smo veoma zadovoljni,” rekla je predstavnica TO Budva Tijana Kotarac.

Budva se već u aprilu otvara za organizovaniji dolazak hotelskih gostiju. Komunalno preduzeće priprema zelene površine, čisti sve zajedničke prostore, zakupci pripremaju svoje plaže, restorateri svoje terase, a sve kako bi grad bio spreman za uskršnje praznike.



“Tradicionalno su uskršnji praznici vezani za organizovane grupe dolazaka u našim hotelima, očekujemo goste koji će nam doći sa područja Zapadne i Centralne Evrope. Oni vole period predsezone i postsezone jer ne vole da budu dio velike gužve.”

Kotarac je ukazala i na izazove koje donosi sezona u turističkoj metropoli kakva je Budva, te da se nada da će Turistička organizacija zajedno sa lokalnim službama i Opštinom uspjeti da riješi te probleme.

“Svakodnevno smo u komunikaciji sa hotelijerima, Udruženjem ugostitelja, sa preporukama da ove godine cijene ne budu znatno povećane u odnosu na prošlu godinu. Moramo se potruditi da obezbijedimo, koliko-toliko normalan saobraćaj i pristup gostiju našoj destinaciji, aktivnostima i sadržajima na ovom području kakve naši gosti zaslužuju,” rekla je predstavnica budvanske TO.

Među sadržajima koje je tim TO Budva pripremio izdvaja se tradicionalni Budvanski karneval. U junu će uz Season Opening zvanično biti otvorena glavna turistička sezona, a tu su i Jadranski festival igre, Grad teatar, kao i niz manifestacija koje organizju druge kulturne institucije u Budvi.