05-01-2021

(VIDEO) Carević: Bolnica u Budvi biće na listi prioriteta Ministarstva zdravlja

Nedostatak gradske bolnice u Budvi je tema koja se godinama provlači u javnosti, međutim, do sada ništa konkretno po tom pitanju nije urađeno. Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je kazao da je razgovarao sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović na ovu temu, te da je ona obećala da će taj projekat uvrstiti u listu prioriteta, koje će Ministartvo realizovati u narednom periodu.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

„Mene je obradovala činjenica da je Ministarka to razumjela i shvatila. Obećala je da će to staviti u program svog Ministarstva. Mi već imamo investitore kao i mogućnosti privatno - javnog partnerstva", kazao je Carević gostujući u emisiji "Okrugli sto" na TV Budva.

Prema njegovim riječima, na Vladi Crne Gore i Ministarstvu je da daju saglasnost za projekat.

Carević je kazao da će biti isti lokalitet za izgradnju bolnice, sa proširenjem na dijelu parkinga koji se nalazi pored sadašnjeg Doma zdravlja.

„Ne moramo dalje ići od onog mjesta jer je prostor na onom dijelu sasvim dovoljan za izgradnju kvalitetnog objekta. I sami znate da imamo problema sa planovima i lokacijama, ali smatram da za bolnicu onaj lokalitet uz jedan dobar projekat može da zadovolji sve potrebe kao i druge poput podzemnih garaža, parkinga kako za bolnicu tako i za okolinu“, istakao je Carević.

Za izgradnju bolnice bilo bi ustupljeno zemljište i investitor bi bio oslobođen plaćanja komunalija

„To su tehničke stvari i to treba da dogovaramo zajedno. Mi kao lokalna samouprava da zauzmemo stav i da radimo zajedno sa Ministarstvom i Vladom Crne Gore. Očekujem da ćemo biti tim“, dodao je Carević.

Kako je naveo, čekalo se vrijeme kada će se imati normalna komunikacija kao i kvalitetna rješenja. On je istakao da o projektu neće odlučivati ni predsjednik Opštine ni Ministarka, već da treba svi zajedno da sjednu i postignu zajednički dogovor za ovako značajno, životno pitanje naših sugrađana.

„U pitanju je i trošenje prostora Budve. Mi nažalost nemamo mnogo prostora na tako kvalitetnom mjestu i zato ovo pitanje hoćemo da sagledamo iz svih uglova kako bi smo zaista napravili nešto što svi želimo“, objasnio je Carević.

Opširnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin:



N.D.