02-01-2021

(VIDEO) Carević donio odluku o privremenom finansiranju opštine Budva

Iako budžet Opštine Budva za 2021. godinu nije usvojen zbog odlaganja sjednice lokalnog parlamenta, Opština Budva normalno funkcioniše, a nalog o njenom privremenom finansiranju potpisao je prije dva dana, kazao je predsjednik Carević za TV Budva.


Foto: RTV Budva

Kako je Carević naveo, on nije znao da postoji problem u vezi sa održavanjem sjednice koja je bila uredno zakazana za ponedjeljak, 28. decembar, kao i da sve što je bilo do njega, njegovog kabineta i nadležnog Sekreterijata je urađeno u skladu sa procedurom.

„Nacrt budžeta je napravljen, bila je Javna rasprava dobili smo saglasnost Ministarstva finansija i išlo je sve normalno. Ja nisam imao informaciju da postoji neki problem. Mislim da sam trebao da znam ako je već to bio razlog da se odloži sjednica i trebalo je to da znamo i prije početka, jer se to desilo na samoj sjednici. Predsjednik Skupštine je tada saopštio da pojedini Sekreterijati nisu dostavili program rada i da je to razlog da se sjednica otkaže", kazao je.

On kako je dodao, smatra da odbornici koji nijessu došli na sjednicu ne rade u interesu građana, a takođe je naveo i da su oni vlast kontinuiteta a ne diskontinuiteta i da opština normalno funkcioniše, jer vlast je praktično formirana kao i većina Sekreterijata sa načelnicima u v.d. stanju.

„Ono što želim da poručim svim građanima jeste da će opština normalno funkcionisati. Imamo zakazanu sjednicu 18. januara gdje treba da se usvoji ne samo budžet već i druge važne teme. Do tada imamo ovo tehničko finansiranje i tu se neće osjetiti nikakav problem“, naglasio je Carević.

On je napomenuo i to, da dok je god on na mjestu predsjednika moraće da se poštuje izborna volja građana.

Opširnije u prilogu Jadranke Nikić:(VIDEO)Carević: Nijesam ovdje zbog fotelje, imam ih i previše, nećemo podleći ucjenama i pritisku


N.D.