23-06-2020

(VIDEO) Carević i Jovanović danas na saslušanju u SDT

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i šef njegovog kabineta Nikola Jovanović dobili su danas poziv za saslušanje u Specijalnom policijskom odjeljenju u Podgorici, zbog kako su naveli zloupotrebe službenog položaja, a kako su kazali na današnjoj konferenciji za novinatre izjavu će dati u 14h.


Carević i Jovanović, kako im je navedeno u pozivu pozvani su da daju izjavu po osnovu krivične prijave koja je podnijeta Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) protiv više osoba, ne precizirajući ko ju je podnio.

Pretpostavljaju da je riječ o prijavi koju je podnijela nova skupštinska većina u SO Budva.



Foto: Poziv

Na samom početku današnje press konferencije budvanskog DF-a obratio se Predsjednik Carević koji je kazao da je situacija u Opštini Budva danas kulminirala i da je opština danas "uhapšena" te da se umjesto zaposlenih u njoj nalaze pripadnici Specijalne jedinice.

Carević:Ovaj grad je u zadnjih 30 godina, doživio jedno veliko ekonomsko, ali prije svega i moralno posrnuće". Ovo dešavanje je strah od našeg uspjeha i pokušaj državne vlasti i opozicije ovoga grada da blokiraju rada Budve".





Šef kabineta predsjednika Opštine, Nikola Jovanović, kazao je da prijava protiv njih podnijeta zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Jovanović: Mi smo neposredno prije početka ove press konferencije dobili obavještenje i uručen mi je poziv za saslušanje u specijalno policijsko odeljenje odnosno u specijalno državno tužilaštvo i to po prijavi koja je podnijeta zbog nas jer smo navodno zloupotrebi službeni položaj. U koliko imamo činjenicu da je opština jutros u fizičkoj blokadi kao i činjenicu da je prethodnih dana opština u finansijskoj blokadi jasno je da se danas ovdje radi o jednom organizovanom djelovanju koje sprovode državni organi,a cilj je da se smijene legitimno i legalno izabrani predstavnici naroda..



Vladan Bojić, Pravni zastupnik Opštine Budva, kazao je da je ono što se danas dogodilo u Opštini Budva, ne pamti, te da je zgrada Opštine pretvorena u policijsku stanicu.

Bojić: Opština nije samo opkoljena nego i zaposjednuta i ona se nalazi u jednom svojevrsnom pritvoru.