30-06-2020

(VIDEO) Carević i Radović ni jutros nijesu ušli na svoja radna mjesta

Obezbjeđenje na ulazu u zgradu Opštine ni jutros nije dozvolilo ulazak predsjednika Opštine Marka Carevića i predsjednika SO Budva, Krsta Radovića. Njhova imena se ni ovoga jutra nijesu našla na spisku koji je dostavljen i na osnovu kojeg se propuštaju zaposleni.

(VIDEO) Carević i Radović ni jutros nijesu ušli na svoja radna mjesta | Radio Televizija Budva

"Molim Vas da ovo dobro razumijete i shvatite. Ništa nije vječno, pa neće ni ovo biti na svu sreću. Vjerujte, da je ovo iz Budve zahvatilo čitavu Crnu Goru, kao što vidite", poručio je Carević.

On je kazao da se ovih dana privode i žene i djeca, te da se Zoranu Latkoviću pokušava namjestiti da je ubacio suzavac u sportsku halu.

"Od njih se može sve očekivati, ali to je jedna laž i pozivam policiju da vodi dobro računa, da ne bruka sebe više nego što je obrukala. Mada nema ni kud više. Da ne podmeće nešto što se vidi i što je jasno i što je svima, ko se malo razumije u pirotehnička sredstva. Vidimo snimak iz hale kada je pao taj suzavac".

Carević je rekao građanima da se ne plaše.

"Ustala je čitav Crna Gora i samo budimo civilizovani. Ne smijemo dozvoliti da se jedna kap krvi prolije. Mi ćemo biti uporni i istrajni, pa ćemo 30. avgusta vidjeti ko je gdje i ko radi u intresu države, ko čuva državu, ko poštuje Ustav i ko želi da radi u interesu građana. Normalno je da su se uplašili, jer ono kako smo mi krenuli da radimo u Budvi je primjer kako treba. A ono što su oni radili 30 godina je primjer kako ne treba, primjer rada samo za sebe svoj džep. I to je nešto što je činjenica, a od činjenica niko ne može uteći", zaključio je Carević.



Šef lokalnog parlamenta Krsto Radović je kazao da oni pokušavaju da uđu u zgradu Opštine koja je napravljena novcem građana Budve, te da je ovo što se dešava u Budvi do sada neviđeno.

"Ovo je sramota. Policija je bačena u blato i mislim da se ni ovim momcima ovdje ne stoji i ne štiti ova banda. Budvanska policisjka stanica pretvorena je u isledničku stanicu. Ljudi se sdvakodnevno privode i isleđuju i ja apelujem na njih da prestanu to da rade", rekao je.



Radović: Jauci se čuju i kad tučeš i kada si tučen".

Đorđije Vujović kazao je da se radi o diskriminaciji prlikom ulaska u zgradu Opštine, ali da to nije jedina misterija.

"Tri su ovdje misterije, ko je baci suzavac u sali Oštine Budva, ko ga je bacio ispred Pedijatrije i ko je demolirao kancelarije Opštine Budva, neka me Specijalni tužioc pozove i ja ću javno reći, imam snimke i fotografije, pa u toku dana oćekujem poziv Specijalnog tužioca", kazao je.



Podsjećamo da je ovo deveti dan kako je Opština Budva zatvorena za građane, a opštinske stranke svoja građanska prava mogu ztaražiti online putem.