31-08-2020

(VIDEO) Carević: Jedini kapital i blago jeste lično dostojanstvo, ovacije i pjesma pred zgradom Opštine

Pred zgradom Opštine Budva i ovoga jutra okupili su se građani i simaptizeri lista čiji su nosioci Marko Bato Carević i Krsto Radović. Ovacije za ovaj duo nijesu izostale, a zgrada lokalne smaouprave kako su kazali "slobodna" je po prvi put od 24. juna.

(VIDEO) Carević: Jedini kapital i blago jeste lično dostojanstvo, ovacije i pjesma pred zgradom Opštine | Radio Televizija Budva

Okupljeni građani dočekali su nosioce pobjedničkih lista skandirajući njihova imena, a nijesu preskočili ni da zapjevaju.Krsto Radović, kazao je da je svanulo novo jutro, bez obezbjeđenja te da sramota koju je napravila DPS koalcija, hapšenjem i ponižavanjem nije uspjela."Budva i Crna Gora u slobodne, ja još ne mogu da vjerujem što se sve desilo. Hvala svima što smo bili zajedno, rame uz rame, braneći opštinu dva ipo mjeseca i pokazavši svima kako časno i pošteno može da se pobijedi. Ako smo mi naša djetinjstva morali da porovedemo pod diktaturom, naša djeca ne moraju. Ono što je bitno i što smo pokazali jeste da se vlast može smijeniti i poslije 30 godina", kazao je Radović.

Marko Bato Carević kazao je da ima žala jer mnogi ljudi nijesu dočekali ovaj dan, a da se bojao da će i sam biti jedan od njih.

"Zaista ne znam šta bih rekao. Vi ste moj ponos, jer bez obzira na sve različitosti koje postoje i koje su normalne. Pokazali smo jedno veliko jedinstvo. Sve ove podjele koje nas prate decenijama na ovim prostorima , a koje su bile uslov da bi vladali ovi koji su vladali do juče, su jedna ružna prošlost, a oni su pokušali da tim podjelama i napadom na našu svetu apostolsku crkvu dodatno nas podjele i unize. Na svu sreću oni su nas sve sabrali i vidite da smo danas ovdje svi jedno i da se zajedno radujemo, ponosan sam na vas", kazao je Carević.Carević je naglasio da smo od danas svi jednaki i prvi.

"Ono što mi je jako važno jeste, da znamo da preuzimamo jedan veliki teret i obavezu. Ja sam čovjek koji drži do riječi, a mi smo ispričali puno toga, za razliku od ovih kojima riječ nije valjala ništa ja pozivam sve da vrlo odgovorno krenemo i zasučemo rukave jer nam je ostavljena pustoš u svakom segmentu našeg društva", kazao je.

On je istakao da su svi složni i jedinstveni da stvore jednu novu narodnu vlast koja će raditi u interesu naroda Crne Gore."Pravićemo društvo koje će biti pravedno i gdje će zakon važiti za sve jedanako. Društvo u kojem će svi imati priliku da žive od svoga rada i gdje neće biti korupcije i kriminala koje su bile glavne odlike ovog režima koji je vladao više od 30 godina. Neće imati popust ni članovi naše familije i to će biti primjer kako će se u budućnosti ponašati. Ekonomski smo dovedeni na minimum ali uz jedan domaćinski i pošten odnos, uspjećemo",kazao je.

Carević je napomenuo i to da Radović i on ovoga jutra ipak neće ući u zgradu lokalne smaouprave, te da će dopustiti onima koji su unutra da gospodski izađu.""Mi smo drugačiji od njih i to pokazujemo. Hvala vam još jednom što nijeste podlegli i što ste pokazali dostojanstvo. Jedini kapital i blago jeste lično dostojasntvo, a vi ste to imali i to je naša snaga sjutra kao rukovodećih ljudi. Da znamo da imamo ljude sa ponosom koji neće raditi ovo što su radili ovi koji su do juče bili na valsti", zaključio je Carević.Podsjećamo na juče održanim lokalnim izborima u Budvi koalcijia "Marko Bato Carević Za budućnost Budve", osvojila je 15 mandata, dok je izborna lista "Dragan Krapović Budva je naša nacija", osvojila 6 mandata.