27-04-2021

(VIDEO) Carević posjetio opštinu Vračar

Predsednik GO Vračar, prof.dr Milan A. Nedeljković ugostio je predsjednika opštine Budva Marka Carevića na veoma značajnom i prijateljskom sastanku. Razmatrala se zajednička korisna saradnja između Opštine Vračar i grada Budve.


Foto: Opština Vračar

„Cilj ovog susreta je unaprijeđenje bratskih i prijateljskih odnosa, u skladu sa principima jednakosti i zajedničkog interesa. Namejra nam je da sprovedemo različite oblike razmjene iskustava i saradnje iz oblasti kulture, turizma, ekonomije, obrazovanja i sporta, kako bi promovisali zajednički prosperitet i razvoj“, istakao je Nedeljković. Takođe, analizom uspjeha turističke razvijenosti opština znamo da je Vračar najbolji u toj djelatnosti, zahvaljujući velikoj posjećenosti Hramu Svetog Save i Muzeju Nikole Tesle, te je razmejna iskustava u polju turizma bila krucijalna na održanom sastanku.



Gradonačelnik Budve Marko Carević iskoristio je priliku da zahvali na donaciji vakcina, što je dokaz solidarnosti i iskrenog prijateljstva. Prof. dr Milan A. Nedeljković se osvrnuo i na veliki uspjeh imunizacije stanovništva opštine Vračar, pruživši gospodinu Careviću korisne savjete u procesu vakcinacije i očuvanju zdravlja građana.



U susret letnjoj sezoni, budvanski gradonačelnik pozvao je Beograđane, rado viđene goste na crnogorskom primorju, da dođu i odmaraju u Budvi.



(Opština Vračar)