05-12-2023

(VIDEO) Evropska konferencija o hemiji životne sredine održava se u Budvi

U organizaciji Hemijskog društva Crne Gore na čelu sa prof. Željkom Jaćimovićem sa Metalurško-tehnološkog fakulteta i Univerziteta Crne Gore, a u saradnji sa ACE (Association of Chemistry and Environment) od 3. do 6. decembra u hotelu „Avala“ u Budvi održava se 23. Evropska konferencija o hemiji životne sredine.

(VIDEO) Evropska konferencija o hemiji životne sredine održava se u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Konferencija okuplja eminentne stručnjake, ali i mlade istraživače, na početku istraživačke karijere, iz oblasti životne sredine (Solid matrices, Water, Atmosphere, Sustainable develompment, One health) i bliskih disciplina.

Dobijanje organizacije ovako prestižne naučne konferencije predstavlja čast i priznanje maloj hemijskoj zajednici kakva je naša. Ujedno je i prilika da se predstave nova istraživanja iz oblasti hemije životne sredine, razmijene iskustva, steknu novi prijatelji i uspostavi naučna saradnja.

Predsjednik naučnog i organizacionog komiteta konferencije je prof. dr Željko Jaćimović, a ko-predsjednici doc. dr Milica Kosović Perutović, sa MTF-a, i prof. dr Miljan Bigović, v.f. dekana i profesor Prirodno-matematičkog fakulteta.

Opširnije u prilogu Anđele Popović:



J.M.