01-09-2022

(VIDEO/FOTO) Humanitarni plivački maraton startovao sa Pizane

Deveti po redu humanitarni plivački maraton "Open water" startovao je danas sa plaže Pizana, a pliva se do Petrovca. Milija Bulatovic, Marko Delević, Dušan Dapčević, Luka Vučković, Ado Gargović i Dragan Jovanović plivaju kako bi pomogli našim sugrađinama, kojima su neophodna sredstva za dalje liječenje.


Foto: Portal RTV Budva

Cilj je da se prikupe sredstva za liječenje naših sugrađana Andrije Bakića, Vanje Jovanovića i Sanje Pešalj, kao i novac za Dom starih u Petrovcu.


Foto: RTV Budva/N.D.

"Čovjek malim doprinosom može da načini kako zajednici tako i okruženju velika djela. Ovo je deveti po redu humanitarni plivački maraton "Open water". Pliva se u obliku zelene vrpce koja simboliše borbu protiv mentalnih bolesti i podršku svim porodicama koje se suočavaju sa ovom bolešću. U devet sati se kreće sa plaže Pizana, plivamo oko ostrva Sveti Nikola i plivamo sve do Petrovca. Ako nam uslovi dozvole produžićemo dalje, jer su najavili neke nestabilne vremenske uslove ali bez obzira na to maraton će da se održi", kazao je za naš portal organizator Luka Vučković.



Trener: Luka Zenović

Doktor: Dragan Gazivoda

Farmaceut: Ivana Koprivica

Kordinator pratnje: Martin Zenovic

Učesnici: Milija Bulatovic, Marko Delević, Dušan Dapčević, Luka Vučković, Ado Gargović i Dragan Jovanović.


Foto: RTV Budva/L.Š.

Organizatori napominju da svi učesnici maratona plivaju na svoju odgovornost.