26-03-2023

(VIDEO/FOTO) Muzika raspoloženja: Budvanska publika uživala u nastupu čelistkinje Ane Rucner

Poznata hrvatska čelistkinja, Ana Rucner sinoć je nastupila u budvanskom hotelu „Avala“, te svojim muzičkim umijećem i pozitivnom energijom oduševila publiku. Raznovrsan repertoar činile su romske, klasične i hrvatske, tradicionalne kompozicije. Koncert je održan u sklopu ciklusa klasične muzike „Muzika raspoloženja“, urednika Milana Stupara, u organizaciji Turističke organizacije (TO) opštine Budva.


Foto: Mediabiro

„Ovaj koncept koji su zamislili gospodin Milan Stupar i Turistička organizacija opštine Budva da u ovom zimskom vremenu, na prelazu u proljeće učinimo noći u Budvi zanimljivijim je potpuno uspio! Mi smo izuzetno zadovoljni“, ističe predstavnica TO Budve, Tijana Kotarac.

Kotarac smatra da je nastup Ane Rucner privukao najveću pažnju zbog popularnosti taletnovane čelistkinje. Publika je sa njom pjevala, aplaudirala, igrala i sve vrijeme držala ritam, pa je i sama Rucner jako zadovoljna povratnom reakcijom.



„Crnogorska publika je jedna jaka energija, ali mislim da kada izvođač sebe daje, može dobiti dobar feedback. Jedni drugima smo potrebni da napravimo jednu lijepu atmosferu. Ali ova publika je, mimo svega što spominjem, baš super“, rekla je Rucner.



Proslavljena čelistkinja se rado već godinama vraća na crnogorsko primorje, a nakon kraće pauze uzrokovane pandemijom vratila se sa energičnim nastupom i obećala da će se puno puta dolaziti u Crnu Goru.

„Ja dolazim iz Hrvatske, a djed mi je Crnogorac. Volim i ovo, volim i svoje. Stari grad u Budvi je toliko lijep, autohton i ima neku posebnu energiju. Baš sam uživala“, objasnila je muzičarka.



Sinoćni koncert je bio treći po redu u ciklusu „Zimskih večeri klasične muzike“. Nastavak programa se očekuje za dvije sedmice, a iz TO Budve najavljuju da je riječ o nastupu još jednog velikana klasične muzike, oko čijeg identiteta su i dalje tajnoviti. Ipak, otkrili su druge zanimljive programe koje će prirediti u narednom periodu.

„Prva od aktivnosti je „ Od Uskrsa do Vaskrsa“, niz događaja koje organizujemo tradicionalno već godinama, a počeće 9. aprila, a trajaće sve do 17. aprila. U Beogradu ćemo 4. aprila promovisati 20, jubilarni, Međunarodni karneval i niz događaja koji će početi već 27. aprila i trajaće do 2. maja. U međuvremenu će biti još nekih lijepih događaja. Mislim da će naši sugrađani, prije svega, i brojni turisti koji su već najavljeni u našim hotelima biti zadovoljni onim što Turistička organizacija opštine Budva planira tokom ovog proljeća i tokom ovog ljeta“, poručila je Tijana Kotarac.



Izvor: Mediabiro