29-05-2023

(VIDEO/FOTO) Veliki potencijal zaleđa Budve za ruralni turizam: Otkrijte ljepotu lokaliteta Lipa

Turistička organizacija opštine Budva ove godine se posvetila da mnogobrojnim gostima koji će ove sezone posjetiti crnogorsku metropolu turizma, otkriju sve čari budvanskih lokaliteta. Kroz niz aktivnosti odlučili su da pažnju skrenu na zaleđe Budve i veliki potencijal za ruralni turizam koje ono ima.

(VIDEO/FOTO) Veliki potencijal zaleđa Budve za ruralni turizam: Otkrijte ljepotu lokaliteta Lipa | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

“TO Budva je shvatila važnost obogaćivanja turističke ponude kako bi svim onim turistima koji kod nas ne dolaze samo zbog plaža i kupanja priušili ono što priželjkuju. Osluškujući njihove potrebe smo odlučili da u planu za ovu godinu napravimo nekoliko vidikovaca na planinsko-pješačkoj transverzali Brajići – Paštrovska gora,” objasnio je predstavnik TO Budva, Nikola Kralj.


Kralj, Foto: mediabiro

Drugi u nizu vidikovaca i odmorišta u ovoj transverzali jeste na lokalitetu Lipa koje očarava svojom prirodnom ljepotom i nevjerovatnim pogledom. Odmorište “Lipa” se prostire na površini od 50 kvadrata i osmišljeno je na način da plato, klupe i stolovi predstavljaju jednu cjelinu i to tako da ni jedan od elemenata ne zaklanja pogled moru. Autor projekta je arhitektonski studio “Vertikala”, a izvođač radova je bila firma “A3 team”. Vrijednost izvršenih radova je iznosila 25.420 eura.



“Odmorište na lokalitetu Lipa pokazuje sve ljepote koje Budva ima, a nisu male. Zaleđe Budve je veoma pogodno za razvoj ruralnog turizma i imamo cilj da više promovišemo seoska domaćinstva i sve one koji žele da se bave ovom vrstom turizma,” istakao je Kralj.


Foto: Mediabiro

Kako bi se dodatno unaprijedila ideja o promociji ruralnog turizma pripremljena je i mobilna aplikacija posebno fokusirana na pješačke staze koja je besplatna za preuzimanje i turisti je vrlo rado koriste.


Foto: Mediabiro

Najavili su i da će narednih dana biti otvoreno još jedno odmorište na lokalitetu Ograđenica, a time se i nakon izvršene sanacije dijela “austrougarskog” puta između mjesta “Lipa” i “Golog” brda, zaokružuje namjera TO Budva u uređenju cjeline ove pješačke staze.


“Puno je razloga da Turisti koji dođu u Budvu obiđu i ova lijepa mjesta koja se nalaze u zaleđu Budve,” poručili su iz TO Budva.