13-04-2023

(VIDEO) Grujičić povodom Dana planete Zemlje apeluje na spriječavanje sječe drveća

Širom svijeta 22. april se obilježava kao Međunarodni praznik Dan planete Zemlje, a tim povodom Dragan Grujičić predsjednik Udruženja likovnih umjetnika "Amfora" je skrenuo pažnju javnosti i na zanimljiv način apelovao na sve građane da se spriječi sječa drveća, jer su kako kaže on pluća naše planete.


Foto: Portal RTV Budva

Dan Zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta, a mi smo imali priliku da naiđemo na neobičan apel našeg sugrađanina koji je u panj posječenog Čempredas zasadio biljku koja je nikla. Čempres je bio star preko 30 godina.



Kako kaže Grujičić, šume su pluća planete.

"Veliki sa protivnik da se uopšte sječu drveća. Smatram da postoje šume koje su pluća planete, stavio sam natpis iz razloga jer se približava Dan planete i tim povodom apelujem na sve stanovnike da se u budućem periodu ove stvari ne dešavaju", istakao je Grujičić.



Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

D.Č.