31-05-2020

VIDEO Jelušić: Za nas nema pravnih dilema, o sljedećim koracima blagovremeno ćemo obavijestiti javnost

Na sinoćnjoj konferenciji DPS-a, koja je održana odmah po završetku sjednice SO Budva, predsjednik te partije Predrag Jelušić kazao je da je za njih sjednica lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je smjena predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, završena, te da će javnost biti blagovremeno obaviještena o njihovim sljedećim potezima u vezi sa podnošenjem nove inicijative za smjenu Carevića.


Foto: portal RTV Budva

“Rok od 30 dana je vrlo jasan po zakonu, u tom roku predsjednik lokalnog parlamenta je imao obavezu da sazove skupštinu, da organizuje raspravu i da u tom roku omogući izjašnjavanje odbornika po podnijetoj inicijativi. Taj rok je, kako mi tumačimo zakon istekao u ponoć. Čuli smo neku drugu argumentaciju koja ne stoji, svakako će institucije sistema riješiti ovu dilemu, ako dileme uopšte ima”, kazao je Jelušić na konferenciji za novinare nakon što su odbornici DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković napustili sjednicu jer predsjednik SO Budva Krsto Radović nije stavio inicijativu za smjenu Carevića na glasanje, pošto je prvi krug rasprave tekao, a bilo je prijavljeno više od 30 diskutanata.

“Vjerujte da imamo dosta kondicije, dosta demokratskog kapaciteta da ispoštujemo sve što predviđa zakon ove države, kao i pozitivni propisi lokalnog parlamenta”, poručio je Jelušić.



Video: Portal RTV Budva