10-01-2023

(VIDEO) Kadović: Praznici u Budvi protekli mirno, izolovani slučajevi narušavanja javnog reda i mira

Novogodišnji praznici u Budvi protekli su mirno i pored ogromnog broja posjetilaca, saopštio je za naš portal komandir OB Budva Željko Kadović, koji je podsjetio da je menadžment budvanske policije već u drugoj polovini decembra donio plan rada za praznike.


Kadović, Foto: portal RTV Budva/D.Č.

"Održali smo sastanke sa lokalnom samoupravom, formiran je i štab koji je svo vrijeme pratio i još uvijek prati situaciju na području opštine Budva. Mogu slobodno reći da je bio veliki izazov za pripadnike policije da sve prođe u redu. Ali, kao i što i sami znate, bezbjednosna situacija na području Budve je stabilna, a novogodišnji praznici protekli su mirno, osim par izolovanih slučajeva u pojedinim kafe barovima gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira", istakao je Kadović.



Kada je u pitanju saobraćaj, policijski službenici imali su pune ruke posla.

"Vidjeli ste i sami da s već od 29. i 30. decembra u Budvi se tražilo parking mjesto više, pa se saobraćaj morao fizički regulisati od ranih jutarnjih časova do ponoći. Za ovih deset dana u Budvi nismo imali krivičnih djela po pitanju bezbjednosti saobraćaja, nije bilo nezgoda ni sa težim ni sa lakšim povredama, a zatekli smo 23 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je pet lišeno slobode", naveo je komandir OB Budva.



Uprava policije na nacionalnom nivou kao i svake godine od 15. decembra sprovodi akciju "Petarda", što je bio slučaj i na području Budve.

Kako je komandir OB Budva ukazao, policijski službenici na vrijeme su sačinili plan i djelovali i preventivno i represivno.



"Ovom prilikom želim istaći da su naši službenici tokom akcije oduzeli 7.247 komada različitih vrsta petardi u tri zaplijene, sa čime je upoznat i dežurni tužilac u Kotoru. Lica koja smo zatekli ćemo procesuirati u skladu sa zakonom", zaključio je Kadović.


M.S./D.Č.