06-10-2023

(VIDEO) Kentera i Rađenović o „Fešti od ruštula“: Manifestacija u cilju predstavljanja tradicije, ali i produžetka turističke sezone

Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Budva, NVU „Sveti Stefan - Naš dom“ u nedjelju od 17 sati organizuje manifestaciju „Fešta od ruštula“ koja će biti održana na Svetom Stefanu. O predstojećoj Fešti u ime organizatora za Jutrom iz Budve govorile su Slobodanka Boba Kentera i Dijana Rađenović.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Kentera je istakla da je u pitanju osmo izdanje manifestacije koja, kako je kazala, predstavlja skroman doprinos očuvanju kulture i tradicije paštrovskog kraja.

"Da uključimo našu djecu i da pokažemo svima kako se to radi u Paštrovićima", kazala je Kentera.

Govoreći o „Fešti od ruštula“ Rađenović je naglasila da posjetioce manifestacije očekuje vrlo zanimljiv program.

"Program će početi defileom Gradske muzike kroz naselje Sveti Stefan, a nakon toga uslijediće degustacija delicija koje će pripremiti naše vrijedne Paštrovke i ostali. S tim u vezi, želim samo naglasiti da će program ove godine biti posvećen donaciji u saradnji sa NVO Miholjski zbor gdje je organizovana donacija za obnovu crkve Svetog Stefana Dečanskog koja se nalazi na Paštrovskoj gori. Mi se pridružujemo toj akciji, po blagoslovu oca Benedikta i želimo da sve pozovemo da nam se pridruže u nedjelju kako bi dali što veći doprinos", navela je ona.

Kentera je istakla da je praksa bila da se Fešta organizuje u prvoj suboti juna, ali su odlučili da to ove godine bude oktobar.

"U svakom slučaju to će pomoći da se i turistička sezona malo produži, ali da se i mi mještani malo proveselimo na kraju sezone i damo sebi oduška. Tradiciju nećemo prekidati, a Fešta će od iduće godine da bude ponovo u svom ustaljenom terminu na početku sezone", kazala je.




M.S.