14-05-2023

(VIDEO) Knjiga pjesama „o trenutku. u trenucima.“ Milana Stanišića promovisana na 17. Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja u Podgorici

Pjesnička zbirka „o trenutku. u trenucima.“ autora Milana Stanišića koju je nedavno objavila Narodna biblioteka Budve, promovisana je u petak na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.


Foto: Narodna biblioteka Budve

O knjizi su govorile recenzentkinja i urednica knjige mr Natalija Đaletić, a u ime izdavača Stanka Rađenović Stanojević iz budvanske Biblioteke.

Prisutnima se obratio i sam autor koji je kazivao stihove pjesama "Životarenje", "Nužnost", "Ista kružna egzistencija", "Plišano cvijeće i nedjelja od plastike", "Dok povremeno vjerujem" koje su, pored ostalih, uvrštene u njegov poetski prvijenac.


Foto: Narodna biblioteka Budve

Milan Stanišić rođen je u Beogradu 1994. godine, a pjesme piše od 2013. Literarne zapise objavljuje na blogu ‘’O trenutku. u trenucima’’ gdje su kroz prozne i poetske tekstove zastupljeni i drugi, mahom neafirmisani, autori mlađe generacije. Voli rokenrol, i u poeziji i u životu. Vjeruje da čitav kosmos može stati u nekoliko riječi. Ali pravih... Brz način života kojem smo se danas masovno upodobili smatra opterećujućim i suvišnim. Iskreni je optimista, iako ne voli previše da prodaje vedrinu. Sluša Morisija nakon ponoći i muzika ga inspiriše da uzme olovku i papir.

Mr Natalija Đaletić tekst recenzije započinje riječima: "Pjesme Milana Stanišića u zbirci o trenutku. u trenucima čitala sam kao zgusnute lirske monologe. Jezik pročišćen od semantičkih viškova čitaocu donosi jezgrovitu pjesničku sliku. Milanova poezija je poezija introspekcije i refleksije u kojoj dominiraju motivi otuđenja, usamljenosti i razorne tjeskobe".

Kompletan snimak promocije pogledajte na sljedećem linku na YouTube kanalu Narodne biblioteke Budve: