26-07-2023

(VIDEO) Kotarac: U Budvi 40.000 turista, hotelska popunjenost odlična, privatni smještaj zaostaje

Prema posljednjem presjeku TOB u svim vidovima smještaja trenutno boravi 40.000 registrovasnih turista, što je približno uporednom periodu 2022. godine. Hotelijeri bilježe odličnu posjećenost dok najmanje razloga za zadovoljstvo imaju izdavaoci registrovasnog privatnog smještaja.

(VIDEO) Kotarac: U Budvi 40.000 turista, hotelska popunjenost odlična, privatni smještaj zaostaje | Radio Televizija Budva

Foto: Tatiana na moru/ instagram

Krajem jula hotelijeri na Budvanskoj rivijeri uglavnom zadovoljno trljaju ruke, dok izdavaoci registrovanog privatnog smještaja nemaju mnogo razloga za to.

"Možemo reći da je stanje pretežno zadovoljavajuće, posebno za hotelijere koji u konataktima sa nama saopštavaju da ostvaruju čak i rekordne rezultate. Međutim kada je u pitanju privatni smještaj od Udruženja privatnih izdavaoca saznajemo da nijesu svi kapacitetai popunjeni, a onda dolazite u situaciju da kada izdavaoci privatnog smještaja nijesu zadovoljni, čitava sezona se dovodi u pitanje. Trenutno je oko 40.000 registrovanih turista u našim kapacitetima, od čega 16.000 u hoetlskom smejštaju i ostalo uglavnom u privatnom smještaju, ali u nekim drugim vidovima smještaja kao što su kampovi, odmarališta i slično", kazala je Tijana Kotarac ispred TOB.

Najviše turista i ove godine iz regiona

Opširnije u prilogu Dušanke Bašić: