23-06-2020

(VIDEO) Krapović: Nećemo odstupiti ni milimetar braneći Ustav i zakone Crne Gore

Povodom akutelnih događaja koji su se odigrali u Budvi, potpredsjednik Demokrata i odbornik u budvanskom parlamentu Dragan Krapović istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da su oni branili Ustav i državu Crnu Goru kao i njene zakone, te poručio da ni "milimetar neće odstupiti" u odbrani istih.



Komentarišući policijsku blokadu Opštine Budva Krapović je kazao da oni koji imaju funkcije moraju da se pozvu na odgovornost i u pamet kako bi omogućili funkcionisanje Opštine Budva.

"Danas je predsjednik Opštine Budva očigledno komandir stanice policije, a sjutra će možda biti ministarka Pribilović", naveo je on, dodajući da je ovo koordinirana akcija DPS-a kroz ogroman broj insitucija.



Kako je naglasio, u ovom trenutku ne postoji instanca u Crnoj kojoj se možete obratiti i od nje očekivati nepristrasan odgovor.

"Mi smo juče nastupali u odbrani Ustava, u odbrani države Crne Gore i zakona. Imate u Opštini Budva na današnji dan situaciju da je suspendovan Ustav, prekršene više desetina zakona, suspendovane institucije. Imate situaciju da su pripadnici Uprave policije brutalno zloupotrijebljeni i bačeni u blato u Budvi unazad sedam dana. Imate situaciju da kolege iz DPS preko represivnih organa pokušavaju da izrvrše politički pritisak kroz specijalni policijski tim, SDT. Mislim da je to nezabilježeno u istoriji”, naveo je on, ističući da se vrši pritisak da postanu manje odlučni u borbi za poštovanje zakona i Ustava.

"Kompletnu situaciju u Budvi što se tiče DPS-a, vode Branimir Gvozdenović i Andrija Nikolić iz nekavih hotelskih soba. Glasnogovornici su Vladimir Bulatović, Nikola Divanović i Predrag Jelušić koji su na šarlatanski način pokušali da nas prevare", rekao je Krapović, dodajući da je Upravna inspekcija potpuno postupala van svojih zakonskih ovlašćenja.

On je podsjetio da su noć pred prethodni upad policije i hapšenja opštinskih funkcionera podnijeli krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv ministarke Javne uprave Suzane Pribilović i upravnih inspektora i najavil šta će se desiti.

Međutim, kako ističe, niko nije reagovao.

"Ni milimetar nećemo odstupiti u odbrani Ustava i zakona u Budvi. Kao odbornik imam potpuno pravo da boravim u prostorijama Skupštine opštine i da obavljam svoju dužnost i od toga neću odustati. Koristićemo sve mirne demokratske načine kako bi odbranili dignitet svakog građanina koji je za nas glasao i svih ostalih građana. Moraju shvatiti da se na ovakav način ne može obavljati politika", poručio je Krapović.