07-02-2021

(VIDEO) Kreativno obilježen Dan Druge osnovne škole u Budvi

Učenici raznih odjeljenja JU "Druge osnovne škole" u Budvi su na veoma kreativan način obilježili Dan škole. Povodom dvanaestog rođendana rođen je i prvi online časopis pod nazivom "Đačka iskra".



Časopis su radili učenici novinarske sekcije pod vođstvom prof. Zorice Joksimović i prof. informatičara Nemanje Radovića

"Đačka iskra" je na ovaj način čestitala rođendan Školi!

"Zaiskrili su u njemu radovi i uspjesi učenika, nastavnika kao i pedagoško psihološke službe u tekućoj školskoj godini u ovim (ne) uslovima", naveli su na svojoj zvaničnoj facebook stranici.



Đaci odjeljenja V-2 uz podršku nastavnice Bojane Ranitović pripremili su dramski prikaz “Miss Savane“ u režiji Jelene Matijević.

"Ljubav, prijateljstvo, malo ljubomore, ali i sloga uz kompromis i dogovor. Pravila koja važe u životinjskom svijetu savane mogu se primijeniti i u vršnjačkim odnosima učenika petog razreda", kazali su za opis sljedećeg videa:



Ideja predložena od strane učiteljice, Maje Vujačić, koju su mališani odjeljenja III-3, sudeći po sadržaju i veselosti videa, bez oklevanja i sa velikom radošću prihvatili.

Oni su recitovali pjesmu koju je napisaoDamjan Vujačić, a tehnička podrška u pravljenju video zapisa je bio Ulijanov Dmitry, otac jedne od učenica.



Škola nije za pčele ni mačiće, ali jeste mjesto za prvačiće

Ponosni što prva znanja stiču baš u našoj ustanovi, učenici I-7 Anđela Bratović, Ena Vojnić Tunić, Mihaela Vukoje i Teoman Ege Latifi pokazali su učiteljici Dobrici Asanović i nastavnici engleskog jezika Kaji Lazarević kako zvuče dobro poznati stihovi o školi na crnogorskom i engleskom jeziku u njihovoj izvedbi.

O značaju učiteljske figure u dječijem razvoju govori pjesma Vita Nikolića “Pismo mojoj učiteljici“ koju je kazivala učenica V-4 Sofija Đonović



"Klasika je svečana i nikad ne izlazi iz mode", saopštili su iz "Druge osnovne škole".

Budući da zbog epidemiološke situacije nijesu bili u mogućnosti da organizuju proslavu Dana škole uživo - povodom dvanaestog rođendana pomenute ustanove učenik V-4 Nikita Kryvyi odlučio je da djela klasične muzike predstavi putem videa.

Nikita, čija je učiteljica Branka Lalić na klaviru je odsvirao dvije kompozicije.

Najprije uživajte u Listovoj Etidi u h molu, nakon koje slijedi Šopenov Nokturno u cis molu:


A o tome koliko je velika čast i privilegija biti učenik JU “Druga osnovna škola “ govore i učenici od VI do IX razreda koji svoj likovni talenat iskazuju uz mentorsku podršku profesorice likovne kulture Ane Bastać Martinović.

"I učenici ostalih razreda raduju se ovom danu i prilažu svoje radove. Ipak, posebno nadahnuće su imali naši najmlađi učenici koji školske 2020/2021. godine pohađaju prvi razred, te samim tim prvi put i imaju priliku da putem likovnih radova izraze svoju ljubav prema školi".

U nastavku pogledajte kako to izgleda:



"U našoj školi, ove školske godine smo krenuli sa određenim promjenama u nastavi, zbog pandemije izazvane virusom Covid 19. Počeli smo školsku godinu mjesec dana kasnije nego uobičajeno. U školi se protiv virusa borimo nošenjem maski, socijalnim distanciranjem, mjerenjem temperature, pranjem ruku, a školsko zvono dočekujemo na svakih pola sata, umjesto četrdeset pet minuta", saopštila je diretorica ove ustanove, Ana Nikezić Martinović na fejsbuk stranici škole.

Kako je naglasila, ipak su uspjeli da organizuju nastavu i iz ovog drugačijeg iskustva naučili puno novih stvari kojima će, dodal je, obogatiti njihov obrazovni sistem.

"Po svemu sudeći dolazi neka nova era, nova mladost koja će ispisivati i nove stranice istorije naše škole. Za ovu školu me vežu najljepši trenuci, dok sam u učionici vrijeme posvećivala učenicima i prenosila im znanja. Kada je čovjeku nešto važno, onda je on usmjeren ka tome svom svojom snagom, umom i srcem. Takvi su nastavnici ove škole i biti direktor takvom kolektivu ispunjava me ponosom i zadovoljstvom.

Ove školske godine slavimo dvanaesti rođendan naše škole. Prinuđeni smo da ovaj značajan datum obilježimo na drugačiji način, u nadi da ćemo nadoknaditi sve što nam virtuelni svijet , uprkos nekim dobrim stranama, ne može pružiti. Dragi učenici, nastavnici, poštovani roditelji, svima od srca čestitam Dan škole", rekla je Nikezić Martinović.


N.D.