09-04-2023

(VIDEO) Muzički virtuozi porodice Kolundžija očarali budvansku publiku

Jovan Kolundžija, poznati srpski virtuoz na violini, u pratnji sestre, pijanistkinje Nade Kolundžije, sinoć se predstavio budvanskoj publici u okviru ciklusa “Muzika raspoloženja” u hotelu “Avala”.

(VIDEO) Muzički virtuozi porodice Kolundžija očarali budvansku publiku | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

Riječ je o četvrtom koncertu u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, pod uredništvom Milana Stupara. Sjajne reakcije publike obilježile su i ovo izdanje muzičkog programa.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćin vrsnom umjetniku kakav je Jovan Kolundžija i naravno njegovoj sestri, takođe vrsnoj umjetnici. Moram da kažem da je zadovoljstvo imati ovakvu publiku kakvu mi imamo svake dvije sedmice na koncertima “Muzike raspoloženja”. Mijenjaju se muzički žanrovi, ali ostaju podjednako kvalitetni,” navodi Tijana Kotarac iz Turističke organizacije Budva.



Sinoćni koncert je bio fokusiran na klasičnu muziku, a budvanska publika je sa poštovanjem i dužnom pažnjom pozdravila violinistu Jovana Kolundžiju.

“Publika je sjajna, posjeta odlična, bio sam inspirisan, većina stvari mi je uspjela onako kako sam želio,” kaže muzičar.

Ističe da od perioda korone nije dolazio u Budvu, te mu je oduševljenje samim gradom sada još veće.



“Drago mi je da sam došao u Budvu kada su ovako lijepi dani, prosto sam se preporodio. Imam pogled sa terase na more. Nisam vidio more dvije godine, tako da možete zamisliti kako se sada lijepo osjećam.”

Kolundžija se budvanskoj publici predstavio u društvu sestre, pijanistkinje Nade Kolundžije sa kojom, kako kaže, nastupa kad god se za to ukaže prilika.

“Meni je uvijek inspirativno svirati sa bratom, on ima toliko inspirativan ton da sam počela da ga kopiram, pa sam dobila divan ton na klaviru,” objašnjava Nada Kolundžija.



Pijanistkinja se sa bratom slaže i kada su u pitanju impresije o Budvi u ovom periodu godine.

“Sad se vidi ljepota Starog grada, nema gužve i buke, Budva je toliko romantična, predivna, prelijepa” kaže ona.

Obostrano zadovoljstvo umjetnika i publike još jedan je dokaz da je muzički projekat TO Budve “Muzika raspoloženja” zaista uspio.

“Čini mi se da smo postigli ono što smo željeli od samog početka i kao Turistička organizacija opštine Budva i kao čitav grad, a to je da unesemo lijepi dašak kulture u period kada nema mnogo kulturnih sadržaja u našem gradu i pokažemo koliko kultura i turizam idu zajedno,” kaže Tijana Kotarac.


Foto: Mediabiro

Kotarac najavljuje da će se ovaj uspješni muzički program nastaviti 23. aprila kada će nastupiti pjevač Dušan Svilar i operska pjevačica Marijana Šovran, a publici će donijeti neobičan muzički spoj koji će sigurno privući veliko intersovanje. Ulaznice će ponovo biti besplatne, ali je potrebno da se unapred rezervišu zbog velikog interesovanja koje vlada iz koncerta u koncert, napominju iz TO Budve.