26-10-2023

(VIDEO) Nikolić: Pogrebno Budva prvo preduzeće u CG koje obezbjeđuje uslugu kremacije, uskoro izgradnja kolumbarijuma

Porodice koje žele da kremiraju posmrtne ostatke svojih najmilijih mogu to da učine preko budvanskog preduzeća Pogrebne usluge, na način što će biti ostaci biti transportovani za Novi Sad gdje će se izvršiti i kremacija, a urna će biti vraćena u Budvu u roku od 48 sati. Tim povodom u Jutrom iz Budve gostovao je pomoćnik direktora Pogrebnog Budva, Miroslav Nikolić.


Nikolić, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Zamjenik direktora Nikolić podsjetio je da je to preduzeće prvo u Crnoj Gori koje obezbjeđuje i kremaciju.

"Tri-četiri godine unazad pokazalo se da postoji veliko interesovanje za kremacije, što naših građana, što i stranih državljana. Shodno tome i mi smo pokušavali da na što efikasniji i brži način izađemo u susret. To je jedan proces koji traje, čekalo se, a sada smo stupili u jednu vrlo kvalitetnu saradnju sa Pogrebnim preduzećem iz Novog Sada i tu smo, između ostalog, i dogovorili ovu vrstu saradnje koja će podrazumijevati maksimalno ubrzanu proceduru. To je nešto što će se ubuduće i primijenjivati", istakao je on.

Kako je najavio, u Budvi će vrlo brzo biti započeta gradnjoa kolumbarijuma gdje ćemo biti adaptiran prostor za pohranjivanje urni.

"To će biti u okviru novog gradskog groblja u Budvi, tako da ćemo ubuduće pružati i tu uslugu. Sve će biti adaptirano poslije Nove godine", naveo je Nikolić.

On se osvrnuo i na cijenu usluge kremacije.

"Cijena zavisi od niza stvari koje se moraju ispuniti - od cijene sanduka, prevoza, nepredviđenih okolnosti i pomjeranja, jer vidimo da cijene stalno rastu. Cijena će biti, da kažemo od 1.200 eura pa naviše", kazao je Nikolić.



M.S.