24-01-2022

(VIDEO) Novi protest u Budvi, Pejović: Ovo nije politički skup, već slobodno izražen bunt građana

Građani Budve i večeras su se okupili na kružnom toku na ulazu u grad kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom mogućnosti formiranja manjinske vlade.



Oni su nakratko blokirali saobraćaj, a skup je, kao i prošlog petka, protekao mirno i bez incidenata. Građani su se okupili oko 18 sati, a razišli 15 minuta kasnije.

Jedan od učesnika protesta Ivan Pejović zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu da zajednički iskažu protest zbog narušavanja izborne volje od 30. avgusta 2020. godine. On je naglasio da protest nije politički skup i da se ovim putem ne brane ničije fotelje.



"Ovo je slobodno izražen bunt građanki i građana Budve. Svjedoci smo proteklih dana dizanja tenzije, pogotovo po nacionalnoj osnovi. Sada poručujem svima, Crna Gora je svih nas - Crnogoraca, Srba, Hrvata, Albanaca, Bošnjaka. Samo jaka i građanska Crna Gora može naprijed, drugačije nema alternativu", poručio je Pejović.

Protestnom okupljanju su, pored ostalih, prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i predsjednik OO Demokrata Budva Mijomir Pejović.

Protesti su večeras održani i u Nikšiću i Beranama.

Podsjetimo, vladajuća koalicija "Crno na bijelo", koju predvodi Građanski pokret URA, podnijela 19. januara inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Inicijativa ima 31 potpisnika, a osim poslanika URE podržali su je i članovi opozicionih partija, među kojima su i DPS i manjinske stranke.

Kod dijela građana ovakav potez naišao je na neodobravanja, a protestanti se okupljaju u više crnogorskih gradova. Oni ističu da protestuju protiv prekrajanja izborne volje.



M.S.