19-04-2023

(VIDEO) Odbor podržao rješenja za ukidanje prava na naknadu funkcionerima

Administrativni odbor jednoglasno je podržao donošenje rješenja za ukidanje prava na naknadu funkcionerima 42. Vlade.



Na spisku su Milojko Spajić, Jakov Milatović, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović, Tamara Srzentić, Jelena Borovinić Bojović i Olivera Injac, zatim raniji savjetnici Strahinje Bulajića i Ervina Ibrahimovića Miloš Giljen, Petar Drašković, Mirsad Nurković, Mirsad Azemović.

“Želim da vas obavijestim da me je gospođa Borovinić Bojović obavijestila da je na sjednici, što je javnosti poznato izabrana za predsjednicu Skupštine Glavnog grada. Time su se stekli uslovi za prestanak primanja naknade koju je ostvarivala”, kazao je predsjednik Odbora Dragan Krapović.

Odbor će saslušati Muhameda Đokaja o tome da li je prekršio zakon

Odbor je prihvatio i predlog da pozove na saslušanje člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) Muhameda Đokaja. Predsjednik Odbora Krapović podnio je inicijativu za razrješenje Đokaja, jer smatra da je došlo do sukoba interesa zbog toga što je njegov brat Husein Đoković izabran za odbornika u SO Tuzi.

Inicijativa Krapovića za kontrolno saslušanje prihvaćena je jednoglasno.

"Kako sam došao do saznanja da je Husein Đoković, odbornik u SO Tuzi, brat gospodina Muhameda Đokaja, smatrao sam se odgovornim da sa tim upoznam članove Administrativnog odbora. Želim da vas podsjetim da je članom 54 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti određeno da za predsjednika i člana Savjeta ne može biti biran bračni drug poslanika ili odbornika, članova Vlade ili funkcionera kojeg je imenovala ili postavila Vlada, ili su sa njima u srodstvu. Dakle gospodin Đoković je rođeni brat gospodina Đokaja što ga čini srodnikom i po meni se tu desilo kršenje zakona", kazao je Krapović.

Krapović je predložio da se sasluša Đokaj kako bi se izjasnio o navedenim okolnostima i za to je glasalo svih sedam članova Odbora. Predložio je i da Odbor uputi dopis ASK-u da utvrdi da li je došlo do sukoba interesa.


(RTCG)