26-12-2020

(VIDEO) Odžić: Oprezno smo planirali i prihode i rashode

Predlog budžeta Opštine Budva za 2021. godinu, na koje je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja 15. decembra ove godine dalo pozitivno mišljenje, rađen je na osnovu ostvarenog u ovoj godini i planiran realno i oprezno, kazao je za "Polis" načelnik Sekretarijata za finansije mr Petar Odžić.


Foto: Printscreen/TV Budva

Predlog Odluke o Budžetu opštine Budva za 2021. godinu naći će se na dnevnom redu 7. sjednice lokalnog parlamenta, koja je zakazana za ponedjeljak.

"On je zaokružen na nekih 32,8 miliona i moram da kažem da ukupnoj strukturi prihoda 4,7 miliona je taj potencijalni kredit. Što znači da smo jako oprezno planirali kako prihode, tako i rashode, i da smo se vodili činjenicom da i sljedeća godina može biti godina oporavka sa određenim poteškoćama u naplati svih lokalnih, javnih prihoda. Ako znamo da smo rebalans radili na nekih otprilike 31,5 milion, a ako sad znamo da u ove 32,8 ulazi i 4,7 miliona kredita, onda vidite da je to jedno jako racionalno planiranje za narednu godinu", rekao je Odžić.

Kada je riječ o naplati lokalnih javnih prihoda, najteži finansijski period je za nama, smatra on. Kako je dodao, ukoliko se u prvom kvartalu počne oživljavanje privrede to će se odraziti na naplatu i lokalnih i državnih javnih prihoda.

U tom slučaju vrlo brzo će se ponovo stati na noge, a, kako je načelnik Odžić rekao, značajno je to što je u ovoj godini održana tekuća likvidnost glavnog računa trezora bez centa zaduženja.

Opširnije u prilogu Jadranke Nikić.




N.D./M.S.