25-05-2022

(VIDEO) Opština Budva prepoznaje značaj tenisa za promociju i valorizaciju destinacije

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je u svom kabinetu upriličio prijem za organizatore teniskih turnira koji će se održati na terenima na Slovenskoj plaži. Akteri sastanka iskazali su zadovoljstvo zbog toga što nakon zatišja “bijeli sport” u Budvi ponovo doživljava ekspanziju, izrazivši želju da metropola crnogorskog turizma u narednom periodu bude prepoznata i kao teniska destinacija.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Predsjednik Carević je istakao da je zadovoljan činjenicom da je tenis ponovo zaživio u Budvi. Kako je kazao, lokalna samouprava je to prepoznala i rado se uključila da doprinese organizaciji predstojećih turnira.

“Ne treba trošiti riječi koliko tenis znači za promociju destinacije i valorizaciju potencijala. Želja nam je da se uz pomoć Teniskog saveza Crne Gore tenis vrati na stare staze i da iskoračimo kao i druge turističke destinacije na Mediteranu. Pozivamo sve goste da u što većem broju budu prisutni, da mladi ljudi mogu da računaju na mogućnost da se bave tenisom i u Budvi”, poručio je Carević, koji se posebno zahvalio gostu iz Jermenije Goru Hazarijanu, koji ispred organizacije “SportLAND” učestvuje u realizaciji predstojećih teniskih takmičenja u Budvi.

“Eto prilike da naši prijatelji iz Jermenije prepoznaju i zavole Crnu Goru i ovaj grad. To je život i treba se služiti ovim primjerima”, kazao je predsjednik Opštine Budva, uz očekivanje da će se u Budvi u budućnosti ogranizovati i turniri višeg ranga.



Prema riječima Gora Hazarijana, velika ljubav prema Budvi podstakla ga je da sa saradnicima inicira održavanje dva teniska takmičenja.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

“Svake godine dolazim u Crnu Goru i svidjela mi se država, kao i sam grad Budva, te smo došli na ideju da organizujemo turnir. Zahvaljujem se svim učesnicima, a posebno predsjedniku Careviću”, kazao je Hazarijan.

Predsjednik Teniskog saveza Dimitrije Rašović smatra da će današnji sastanak dati određene rezultate u realizaciji projekta koji treba da se organizuje u narednom periodu.



“Budva je uvijek bila otvorena za sport, a mi ćemo preduzeti sve aktivnosti i radnje da ova manifestacija bude na najvišem nivou. Činjenica je da će doći veliki broj tenisera iz cijelog svijeta i da je novoformirani klub u Budvi već počeo prve korake u uzlaznoj putanji”, istakao je Rašović.

Predsjednik TK Budva Rivijera Tino Plamenac kazao je da će turniri “Budva Open 1” i “Budva Open 2” okupiti igrače koji su početnici u profesionalnom tenisu. Očekuje se dolazak igrača iz Evrope, Sjeverne i Južne Amerike.



“Ovo je lijepa stvar za Budvu, nadam se da će biti nešto novo, da će da traje i da ćemo da pravimo tradiciju, da Budva bude teniski grad kao što je nekada bila”, rekao je on i zahvalio se svim subjektima koji su podržali predstojeće sportske manifestacije, uključujući Opštinu Budva, Hotelsku grupu “Budvanska rivijera”, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Turističku organizaciju opštine Budva.

Zahvalnice na neizmjernom doprinosu razvoju teniskog sporta u Budvi organizatori su na kraju sastanka uručili predsjednicima Careviću i Rašoviću, kao i Vladimiru Vanji Popoviću, savjetniku za sport u Sekretarijatu za društvene djelanosti Opštine Budva.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Teniski turniri u Budvi na programu su od 30. maja do 6. juna, odnosno od 6. do 12. juna.


M.S.