31-07-2020

(VIDEO) Pejović: Izostanak plata zaposlenima u Budvi je treći paket pomoći Vlade Crne Gore

"Čujem da je obezbjeđenje juče po skupštinskoj službi jurilo Džakovića, šta se desilo? Šta je uradio? Nepolsušan? Neće da dođe na sjednicu? Nemojte to da radite šta god da je on uradio, vi iz obezbjeđenja nemate pravo da ga pritiskate da dolazi na sjednice, ako on to neće. Mi smo obaviješteni, on se žalio da ste nečovječno postupali prema njemu. On je krhk i ne zaslužuje takvo ponašanje", kazao je Pejović obrativši se obezbjeđenju na ulazu.

(VIDEO) Pejović: Izostanak plata zaposlenima u Budvi je treći paket pomoći Vlade Crne Gore | Radio Televizija Budva

Mijomir Pejović, Mladen Mikijelj i Krsto Rađenović jutros su nešto iza 8h došli na kako kažu "svoja radna mjesta". Privatno obezbjeđenje ni ovoga jutra nije bilo naklonjeno odbornicima i razriješenim funkcionerima SO Budva, te im ulazak ponovo nije bio dozvoljen.



Obrativši se okupljenima Mijomir Pejović kazao da je situacija u kojoj se lokalna smaouprava nalazi unazad dva mjeseca, zapravo treći paket mjera pomoći Vlade Crne Gore, Opštini Budva.



"Treći paket mjera Vlade Crne Gore za pomoć Opštine Budva je blokiran račun u sred turističke sezone. Pojedini radnici javnih ustanova kao što su RTV Budva, JU Muzeji i galerije i radnici pojedinih sekretarijata ulaze u četrvti mjesec kako nijesu primili plate. Na djelu možete da vidite kako Vlada Crne Gore sprovodi i zamišlja treći paket mjera pomoći Opštini. Pozivam građane na strpljenje, još 29 dana, a onda će sve odluke koje su donešene za ovaj period, biti poništene",kazao je Pejović.

Mladen Mikijelj osvrnuo se na nalsov koji je juče objavio jedan domaći portal, a koji je privukao pažnju javnosti.



"I dalje ne postoji mogućnost da se uđe u Opštinu, kriminalce još uvijek čuva obezbjeđenje. Vidjevši energiju mladih ljudi i svih nas, jasno je da je 30. avgust dan kada će morati da izađu iz ove Opštine, pa su počeli da se bave najsramnijim udbaškim podmetačinama kako bi pokušali časne ljude da isprlajju, a to neće moći. Puna podrška Mijomiru Pejoviću i svim onim ljudima koje je udba pokušala da ocrni, a u tome definitivno nije uspjela. Mijomir Pejović je možda kao maloljetan imao nekih propusta, ali se to definitivno ne može uporediti sa potpresjedniokom DPS-a koji je kao punoljetan iz ove Opštine ukrao milione, poručio je Mikijelj.



Krsto Rađenović, pozvao je Divanovića na javni dijalog, te apelovao da se mladost Budve sačuva, ali se osvrnuo i na kako je kazao "pritiske" od strane direktorke u budvanskom Domu zdravlja.

"Juče je u prostorije SNP-a došla naša poznata doktorka, koja je rekla da direktorka DZ Budva dr Vesna Vučetić, pritiska kako osoblje tako i radnike uoči glasanja. Ja joj poručujem da se ostavi ćorava posla, da gleda kako će da otvori ambulatnte u Pržnu, Rafailovićima i Jazu", kazao je Rađenović.

On se nakon obraćanja obrtaio Nikoli Divanoviću, pozvavši ga na javni dijalog.

"Divanoviću, biraj mjesto vrijeme i temu. Ostavi našu djecu, nemoj da ih miješaš u prljave poslove, nemoj da ih svakodnevno prijavljuješ u SUP. Izađi slobodno, nikakvih testova neće biti, slobodno izađi", zaključio je Rađenović.

Marko Carević i Krsto Radović, ovoga jutra s enijeus pojavili pred zgradom lokalne uprave. Podsjećamo da je 43. dan blokade Opštine Budva, te da je do izbora ostalo još 29 dana.