14-10-2020

(VIDEO) Popović: Opremanje autobuskih stajališta od Kufina do Lastve

Sekretarijat za komunalno stambene poslove raspisao je tender za nabavku robe za uređenje i opremanje 16 autobuskih stajališta na teritoriji opštine Budva, od Kufina do Lastve Grbaljske. Procijenjena vrijednost predmeta nabavke je 80.000 eura sa PDV-om.



Kako je za naš portal istakao pomoćnik sekretara Aleksandar Popović, opremaće se stara stajališta, takozvane "pečurke", a na mjestima na kojim autobusi staju, a nema neophodne infrastrukture, biće izgrađena nova. Stajališta će biti izgrađena po uzoru na ona koja su postavljena prethodne godine.

"Mi smo ih postavili kroz prvu fazu. Stajališta su veoma kalitetna sa pampex staklom kao zaštitom od UV zračenja, anti-vandal staklom sa bočnih strana na aluminijskim nosačima koji ne traže puno ulaganja u održavanja. Mi se nadamo da bi ovu nabavku mogli da realizujemo u roku od 60 dana", rekao je on.



U tenderskoj dokumentaciji stoji da će se otvaranje ponuda, kome mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici ponuđača sa priloženim punomoćjem potpisanim od strane ovlašćenog lica, održati 09. novembra u 10.00 sati u prostorijama Opštine Budva.

"Unaprijedićemo stanje na kompletnoj teritoriji opštine"

Stajališta su, dodao je Popović, u mnogo boljem stanju nego ranije, a u gradu, kazao je, postoji 15 novih autobuskih stajališta.

"Mi smo nakon postavljanja primili dosta poziva od zadovoljnih građana, kao i od onih koji su bili u prolazu kroz Budvu. Vidjeli su nova stajališta i interesuju se gdje su ona nabavljena. Vidio sam da je mnogo pozitivnih komentara. Mi ćemo kroz drugu fazu unaprijediti stanje na kompletnoj teritoriji naše opštine", naveo je on.



U razgovoru za naš portal pomoćnik sekretara za komunalno stambene poslove prokomentarisao je i situaciju u vezi stajališta kod hotela "Aleksandar" oko kojeg je postojao spor sa HG "Budvanska rivijera".

"Kad smo planirali lokacije za postavljanje stajališta bili smo svjesni da se to stajalište nalazi na parceli kojom upravlja "Budvanska rivijera". Ostvarili smo kontakt sa njihovim predstavništvom i oni su nam dali usmenu saglasnost da isto postavimo. Međutim, raspoloženje se vidno promijenilo. Mi smo svakako završili snimanje jednog dijela ograde. Ustanovili smo da se ona nalazi na opštinskoj zemlji", kazao je.

Popović se nada da će stajalište biti osposobljeno jako brzo.


M.S.