29-03-2023

(VIDEO) Potpisan ugovor za izgradnju bulevara od Aerodroma Tivat do Jaza

Premijer Dritan Abazović i Uprava za saobraćaj potpisali su ugovor za izgradnju od Jaza do Aerodroma Tivat. Abazović je tom prilikom kazao da poslije deceniju putni pravac koji ima najveće opterećenje u Crnoj Gori počinje svoju rekonstrukciju.


Foto: gov.me

Ta dionica puta, duga 16 kilometara, biće pretvorena u saobraćajnicu sa četiri trake, a imaće obostrane trotoare i razdjelno ostrvo. U ime Vlade ugovor o rekonstrukciji potpisala je Uprava za saobraćaj i Regionalni vodovod.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović podsjetio je da je na ovom dijelu puta najveća frekvencija saobraćaja tokom ljetnje turističke sezone.

“Porazno je da se od Budve do Aerodroma Tivat putuje po nekoliko sati, a znamo da se radi o kratrkim dionica. Ovo je samo prvi u nizu projekata koji se tiče primorja, a koji trebaju da olakšaju saobraćaj”, rekao je Abazović.



On je poručio da će intezivniji radovi na bulevaru početi nakon ljeta, a kazao je da je ambicija Vlade da gradi nastavak postojećeg autoputa kao i jadransko - jonski autoput.

"Ovako će izgledati bulevar od Jaza do Tivta. Danas će u vili Gorica biti potpisan ugovor za njegovu izgradnju. Gradimo bolju infrastrukturu za snažniji razvoj i bolju povezanost naše države", napisao je Abazović na svom Tviter nalogu.



“U okviru projekta rekonstrukcije biće izgrađen novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšavanja napajanja vodom opština Tivat, Herceg Novi i Kotor”, kazao je Borislav Ivanković, izvršni direktor Regionalnog vodovoda.



Rekonstrukcija će biti završena za dvije godine, a radove će izvoditi kineski konzorcijum “Shandong”.



“Unapređenje saobraćajne infrastrukture Crnoj Gori će donijeti više razvojnih mogućnosti. Mi smo spremni da sarađujemo sa Vladom Crne Gore na produbljivanju razumijevanja kroz blisku saradnju. Uz podršku Vlade Crne Gore i ambasade Kine nastavićemo da se držimo profesionalnog stava i da iskoristimo tehnološke prednosti kako bi kvalitetno završili projekat u roku”, rekao je Lu Yao.