31-10-2023

(VIDEO) Pribilović: Manifestacije „Budi u Budvi“ i „Riviera Street Food“ u cilju unapređenja turističke ponude tokom zime

Kako bi se turistička ponuda grada obogatila i u periodu van ljetnje sezone, Turistička organizacija opštine Budva organizovaće dvije manifestacije. Drugo izdanje „Budi u Budvi“ biće namijenjeno našim najmlađim sugrađanima, a takođe će biti realizovan i Festival „Riviera Street Food“. O svemu tome za Jutrom iz Budve govorila je predstavnica TO Budva, Ljubica Pribilović.


Foto: TO Budva(arhiva)/Printscreen (YouTube - RTV Budva)

Kako je Pribilović naglasila, cilj manifestacije „Budi u Budvi“ je unapređenje turisitčke ponude u zimskim mjesecima, ali i promocija zimskog turizma u našoj destinaciji.

"Planirano je da se sa tom manifestacijom počne 1. decembra. U toku je postavljanje sportskih terena u gradu, a građani su već imali priliku da vide da na trgu ispred Starog grada već neko vrijeme stoji teren za košarku. Biće postavljeni i tereni za mali fudbal, stoni tenis, tekbol, kao i šahovske table", istakla je ona.

Pored sportskih aktivnosti koje će se praktikovati, planirane su i brojne zabavne aktivnosti, odnosno muzički programi za našu najmlađu populaciju.

"To uključuje i pozorišne predstave, koje će se zbog vremenskih prilika odvijati u sali Srednje mještovite škole „Danilo Kiš“. Djeca će imati priliku da odgledaju brojne predstave kao što su „Ljepotica i zvijer“, „Aladinova čarobna lampa“ i druge. A tokom dana, pored zanimljivog muzičkog programa u kojem će učestvovati mališani iz vrtića iz Budve, svakodnevno će moći da uživaju u face paintingu, brojnim plesnim izvođenjima, tako da biće zaista sadržajni plesni decembar u našem gradu", dodala je Pribilović.

Takođe, od 1. decembra biće u toku i Festival „Riviera Street Food“.

"U pitanju je vrlo zanimljiv program koji će se odvijati preko puta hotela „Budva“, na platou ispred nekadašnje zgrade JRB-a. Tamo će biti postavljene tipske bazarske kućice. Prodavaće se hrana, piće, slatkiši, suveniri, a biće postavljena i bina na kojoj će se izvoditi brojne svirke, što dnevne što večernje. Zaista smo se potrudili da, kako naši sugrađani, tako i turisti koji u tom periodu budu u Budvi imaju zanimljiv program u ponudi i sadržajan dan", zaključila je Pribilović.


Pogledajte kompletan snimak gostovanja:




M.S