06-07-2021

(VIDEO) Promo video za online upis brucoša na fakultete Univerziteta Crne Gore

Na prvu godinu osnovnih studija na UCG godišnje se u prosjeku upiše oko 3.500 brucoša, a kreiranjem online usluge bez papira sistem upisa postaje transparentniji, jednostavniji i efikasniji, čime se povećava i kvalitet usluge studentima.

(VIDEO) Promo video za online upis brucoša na fakultete Univerziteta Crne Gore | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Na skoro svim fakultetima Univerziteta Crne Gore ove godine brucoši će se upisivati online. Brz i jednostavan upis na studijski program po izboru, maturantima će biti omogućen putem platforme dostupne na sajtu: upisi.edu.me - koju je razvio UNDP u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Elektronski upis smanjio je logističke i sistemske prepreke za upis učinivši ga pristupačnijim maturantima iz svih krajeva Crne Gore, koji sada imaju online pristup fakultetima UCG putem mrežnog sistema prijavljivanja. Uz aplikaciju se ne prilažu dokumenta, tako da nema potrebe za izvodom iz matične knjige rođenih, ali ni za svjedočanstvima. Maturanti u elektronskoj prijavi popunjavaju osnovne podatke, upisuju svoju e-mail adresu, kao i fakultet na koji se prijavljuju.

Nakon registracije i unosa jedinstvenog matičnog broja (JMB) - osnovni podaci o licu preuzimaju se iz informacionog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se podaci o ocjenama i uspjehu tokom četiri razreda srednje škole povlače iz registra Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Pogledajte promo video za on line upis na fakultete UCG :Video: UCG