11-08-2020

(VIDEO) Radović: Duško Marković i Vlada svjesno muče zaposlene u Opštini

Funkcioneri budvanske vlasti izabrane 2016. godine i ovog su jutra, predvođeni Krstom Radovićem i Markom Carevićem, došli ispred zgrade Opštine. Radović je od pripadnika privatnog obezbjeđenja, raspoređenih na ulazu, zatražio da ga puste da uđe u zgradu kako bi zakazao nastavak 33. i 34. sjednice lokalnog parlamenta. Međutim, ulazak nije bio omogućen.





Kao i prethodnih dana, na ulazu su stajali i službenici Uprave policije, a dva policijska vozila bila su parkirana u neposrednoj blizini.



Krsto Radović je naglasio da nije vjerovao da će poslije 2017. godine, kada su preuzeli upravu, doći do situcacije da, kako je kazao, razgovaraju o jednoj elementarnoj stvari, a to su plate zaposlenim u Opštini.



"Stvarno nisam to vjerovao i ne mogu da vjerujem da Duško Marković i njegova Vlada svjesno muče zaposlene u Opštini i drže ih kao taoce", istakao je Radović koji je od premijera zatražio da odblokira račun Opštine.

"Danas Duško Marković, koliko znam, treba da dođe sa ovim putujućim karavanom da obiđe nešto po Budvi. Ja mu kažem da nema što da oblazi ovdje. Neka odblokira račun, jer Opština Budva nema gdje da pobjegne. Novca za plate na računu ima. Oni moraju da se zapitaju kako žive naši sugrađani i sugrađanke koji žive od lokalne administracije", poručio je on.

U svom obrađanju Đorđije Vujović je kazao se u legalnim opštinskim institucijama uvode koordinatori.

"Vidjeli smo juče nepismeni koordinator u vatrogasnoj je zabranio korišćenje goriva vatrogascima. Dakle, kad izbije požar ili daleko bilo sudar se desi, oni će da zovu koordinatora da potpiše nalog da idu da napune gorivo pa da pođu na intervenciju. I sad, pošto im ne ide, po zakonu ne mogu da urade ništa, uveli su novu instituciju prinudnog upravnika.

Prinudna uprava je, kaže Vujović, predviđena i za RTV Budva i to 21. avgusta.

"Da uvedu svog partijskog portparola Dogandžića, izmislili su potpuno novi termin "prinudni upravnik". Znači, što su izbori bliži oni više krše zakon i u saradnji sa Suzi Pribliović izmišljaju neke nove institucije", kazao je on.



O tome kako žive oni koji očekuju platu od Opštine Budva, iz sopstvenog ugla govorila je Eda Ličina.

"Ja kao samohrana majka pričam u svoje ime i u ime mnogih žena u Budvi. Danima se jadamo jedna drugoj kako nemamo djecu da nahranimo, kako na rezervu na posao idemo. Kući kad dođemo u poslijepodnevnim satima struju palimo veoma oprezno, jer se plašimo da li će se svijetlo upaliti ili neće, to jest, da li su nam struju ugasili ili nisu... da li nam je voda ugašena. Mnoge od nas mi kažu, kada sam ih pozvala ovdje da dođu, "nazvaće nas raspuštencama". U zadnja tri mjeseca u Budvi ako je iko raspušten, raspuštena je ova banda unutra", poručila je ona.



Đorđije Vujović kazao da je da zaštitnu masku više ne nosi. Kako je podvukao, na prošloj sjednici lokalnog parlamenta prekršene su sve mjere NKT-a, uz svu, dodao je, podršku tog tijela.

"To je jedno političko tijelo. Mjere se ukidaju kada je njihov interes, a ovamo građane prozivaju da na otvorenom i na vrhu Rumije nose maske. Maska je potpuno nepotrebna, to je jedna politička igranka", rekao je Vujović.



Za razliku od prethodnog pred zgradom lokalne uprave ovog jutra je bilo mirnije te nisu zabilježeni kako manji, tako ni veći incidenti.