31-05-2020

VIDEO Radović: Ko gubi ima pravo da se ljuti

Nakon završetka sinoćnje sjednice lokalnog parlamenta čiji je nastavak zakazan za 29. jun, predsjednik SO Budva Krsto Radović poručio je da će iskoristiti sve raspoložive mogućnosti koje postoje kako bi odbranili član 2. Ustava Crne Gore, te da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana Budve.


Foto: Screenshot

"Danas smo se izborili. Optužen sam za svašta nešto, ni sam više ne znam šta mi spočitavaju. Nigdje nisam prekršio zakon, sve je bilo u skladu sa Zakonom i propisima. Ko gubi ima pravo da se ljuti.", naveo je, između ostalog predsjednik SO Budva, Krsto Radović, a cijelu izjavu možete pogledati u sljedećem videu:



Video: Infobiro


Podsjetimo, sinoćnje zasijedanje lokalnog parlamenta napustili su odbornici Demokratske partije socijalista i Crnogorske jer Radović, kako tvrde, nije ispoštovao Statut opštine Budva da se večeras do ponoći, glasa o smjeni predsjednika Opštine.

Članovi 76 i 105 Statua opštine Budva, kako navode, obavezivao je predsjedavajućeg da stavi na glasanje prijedlog o razrešenju Carevica do ponoci.

Ne sporeći odredbe koje su naveli iz DPS-a o roku, predsjednik Krsto Radović pozvao se na član 77. Statuta Opštine Budva i člana 40. Zakona o lokalnoj samoupravi.



S obzirom da glasanje nije održano u predviđenom roku, nastavak ove sjednice zakazan je za 29. jun u 12 sati.