20-07-2020

(VIDEO) Radović: Opština nema novca za plate, ali ima za privatno obezbjeđenje

Marko Carević, Krsto Radović, Nikola Jovanović i odbornici Đorđije Vujović i Krsto Rađenović i ovoga jutra bili su istrajni u namjeri da uđu u zgradu Opštine Budva. Kao i prethodnih dana situacija u budvanskoj lokalnoj upravi je nepromijenjena, a odbornicima ulazak nije dozovoljen.

(VIDEO) Radović: Opština nema novca za plate, ali ima za privatno obezbjeđenje | Radio Televizija Budva



Krsto Radović istakao je da se već skoro mjesec dana, kako je poručio, onemogućava rad predsjedniku Opštine i Skupštine, kao i odbornicima, da rade svoj posao za koji su izabrani. A to je, smatra on, isključivo interes građana opštine Budva.

"Od početka maja, kad su predate inicijative, počinje teror nad Opštinom Budva. Prvo sa blokadom računa i evo tri mjeseca zaposleni ne mogu da prime plate. Ovo sve što se dešava podsjeća na ono ružno vrijeme prije 2016. godine kada je ona klika DPS-a ovo radila, kad se plate nisu primale pod devet mjeseci, kad se kralo i kad su se upropaštavala preduzeća", rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, sadašnja ekipa i garniture OKG je gora do one prije 2016. godine.



"Gora jer vrlo svjesno uništava i ruši ovaj grad."

Radović tvrdida je raučun blokiran na sinhronizovan način blokirali račun te zato plate ne mogu da se prime. Taj čin je, kako je naglasio, bio protivustavan i protivzakonit.

"Apsolutno kao što su protivustavno prvo oteli odbronika, potom protivustavno i protivzakonito okupirali ovu zgradu. Tako su protivzakonito blokirali račun lokalne samouprave. Direktno je ministar Radunović naredio Milici Popović, sudinici Privrednog suda, da blokira račun. I u narednih nekoliko dana ćemo podnijeti ozbiljnu krivičnu prijavu", zaključio je Radović.

Mladen Mikijelj kazao je da je prošlo 50 dana otkako je Opština blokirana, te da je sadašnjoj vlasti uspjelo da stanu rame u rame sa svojim prethodnicima, koji su građanima ostali u sjećanju po nizu destruktivnih postupaka.



"Prošlo je 50 dana otkada su odbornici OKG-a, zajedno sa satelitima i kupljenim odbornikom predali inicijativu za smjenu predsjednika Carevića i predsjednika Radovića, oni su za samo 50 dana uspjeli da stanu rame uz rame sa svojim prethodnim saborcima. Uspjeli su da bace suzavac na našu djecu, da zajedno sa policijskim i parapolicijskim snagama izbace legitimno izabranu vlast iz ove zgrade, upsjeli su zajendo sa Ministarstvom finansija i Privrednim sudom donesu zabranu rasolaganja sredstvima, a ta sredstva su sredstva svih građana ove Opštine, takođe su uspjeli još jednu stvar po kojoj su ostali poznati iz 2016. godine, a to je da ljudima ne isplate plate i uspjeli su da zavade prijatelje, rodbinu i kumove za samo 50 dana. Oni su pokazali da su im foteljje važanije od građana, pa makar bile i krvave", kazao je Mikijelj.

Odbornik u SO Budva, Krsto Rađenović, kazao je da se u budvanskim marketima vrši pritisak na radnike za koga da glasjau na predstojećim izborima.

"Pozvaćemo građane Budve, da više u te markete ne trguju, takođe građani moraju da znaju da su nezavinse liste Stara Budva i Prava Budva, takođe DPS", kazao je Rađenović.



Među okupljenim građanima bilo je i onih koji su htjeli da svoje nezadovoljstvo iskažu na glas.

"Da li se običan građanin ovdje nekome može obratiti? Koga štitite od nas građana, ako je legitimno izglasan zakon, zašto ne možemo da uđemo u Opštinu i saznamo koliko smo zaduženi? Koga štitite od građana i zašto?, pitao je sugrađanin.



U potrazi za odgovorima i pravom odbornika da uđu u zgradu Opštine, okupljeni su pokušali da "pokucaju" i na službeni ulaz lokalne uprave, međutim obezbjeđenje je reagovalo na isti način, a ulazak nije odobren.



Odborniku Vujoviću, ulazak nije bio dozvoljen ni uz službenu legitimaciju, koju kako je nagasio za ove četiri godine prvi put koristi otkada je nova vlast ušla u zgradu.



Na službenom ulazu, odbornicima je dostavljen dopis o zabrani ulaska u zgradu, koji prema njihovim riječima nema pečat i nije zaveden.



"Ovo je potpisao lažni predsjednik Bulatović, koji je izabran na Slovenskoj plaži za funkciju koja ne postoji", kazao je odbornik Đorđije Vujović.



Podsjećamo da je Opština Budva već 29. dan zaredom u blokadi. Ulaz u zgradu obezbjeđuju policija i privatno obezbjeđenje, a građanima je ulaz omogućen od 9h, u mjerama koje propisuju IJZ i NKT.