04-10-2023

(VIDEO) Radović: Reževićima nedostaje infrastruktura, životi pješaka su ugroženi

Aleksandar Radović, predsjednik savjeta MZ Reževići istakao je da je prioritet ovog dijela naše opštine adekvatana infrastruktura, te da zbog nepostojanja pješačkih staza strahuju za živote miještana i turista.


Foto: Portal RTV Budva

Prije nego što se osvrnuo na probleme u MZ Reževići Radović je, gostujući u jutarnjem programu TV Budva, kratko prokomentarisao efekte ovogodišnje sezone.

"Sezona je malo zakasnila, ali na kraju je bilo popunjeno, septembar je bio dobar, dok u hotelima više kategorije još uvijek ima gostiju. Mještani su zadovoljni popunjenošću, ali zbog inflacije i pored podizanja cijena nisu zadovoljni finansijskim rezultatima. Sezone nisu više kao što su nekad bile", osvrnuo se Radović.

Glavni problem u Reževićima je nepostojanje staza za pješake kuda bi se bezbjedno kretali kako mještani tako i turisti.

"Nemamo adekvatnu infrastrukturu i veliki je problem što ljudi idu glavnom magistralom da bi došli do svog smještaja, plaže, restorana...Iz godine u godinu kako se broj smještajnih jedinica povećava tako je više i turista, pa strahujemo od tragedija. Taj put je ingerecija države, pa se prebacuju lopte sa jednih na druge. Opština nema nadležnost nad magistralnim putem, dok država ne može da reaguje jer je DUP van snage. Sve je to povezano i ne može se ništa učiniti, mještani ispaštaju ne samo turisti. Mi imamo neka autobuska stajališta, zahvaljujemo se Sekretarijatu za komunalno stambene poslove , ali ne možemo doći do njih bezbjedno", naglasio je on.

Devastaciji Skočiđevojke, kao jednom od krucijalnih problema, mješani su stali na kraj.

"Uspjelli smo da oborimo oba rješenja glavnog državnog arhitekte koji je dao saglasnosti na sporne projekte, za sada je to van snage. Oni su se žalili Vrhovnom sudu ali iz svih izvedenih dokaza nema sumnje da je završena ta epoha. Nagalšavam da nismo protiv gradnje niti možemo zabraniti nekome da gradi. Mi smo dokazali da taj objekat čine stanovi za prodaju, jer su u samom restoranu imali 200 mjesta dok je kapacitet 1200 kreveta i kroz to se zaključuje da se radi o stanovima na ne o hotelu sa pet zvjezdica", istakao je Radović.

Kompletan razgovor pogledajte u snimku gostovanja:



J.M.